Szerintetek bevállik a fenékre, kézre csapás os nevelési módszer?
Nem. Legfeljebb annyit érsz el, hogy félni fog a pici, később pedig ő is verekedni fog, ha valami nem tetszik neki.
Sokkal célravezetőbb az elterelés. Persze rá kell szólni, ha olyat csinál, amit nem szabad, és egyből fel is kínálsz neki mást, amit szabad. Így megtanulja, hogy mit lehet, mit nem.
Szerintem nem. Tesómék így nevelnek. Olyan rossz, hogyha megemelem a kezem akkor már lesunyja a fejét mert azt hiszi megütöm.
4 fiuk van, hiába bántják őket ugyan úgy bunyóznak. Rosszalkodnak (mint minden gyerek).
Én soha nem ütöttem meg őket és nem rosszabbak mint az ő gyerekeik. Ha megemelem a kezem nem megijed, hanem belecsim0aszkodik. Neked ez sokat jelent.
Soha nem ütném meg a gyerekem, férjemet,anyámat,apámat se ütögetem a gyerekemhez mi jogom lenne kezet emelni?
Engem se vertek soha gyerekként egyszer csaptak a fenekemre mikor megszöktem és apum megijedt de soha többször, és normális felnőtt ember lettem aki ezt a példát akarja a gyerekének is.
Ezzel csak agressziót tanul és sose akarnám hogy féljen tőlem.
Én kaptam egyszer a seggemre, mikor kicsi voltam. A kezemre nem tudom ,nem emlékszem.
Butaság, hogy félni fog a gyerek, vagy agresszív lesz. Nekem az az egy elfenekelés megoldotta a problémát, legalább is anyukám azt mondja, azután sosem volt velem probléma.
Szóval nem tarto ördögtől való dolognak.
Na, az mondjuk más, mikor a gyerek mindenért kikap, vagy naponta ütik. Az durva, és szerintem nem old meg semmit, csak árt.
Nem. Gondolj bele, most mégcsak a fenekére csapsz, feltételezem piciről gyerekről van szó, aztán mikor 6-7 éves mit csinálsz vele???
Inkább játék megvonás, elmagyarázod neki miért nem lehet. Persze amíg pici nem érti, de aztán egyre jobban megérti.
Az nem nevelési modszer, hanem a gyermek akaratának megtörése, semmibe vétele, erőfölényfitogtatás, félemlítés, önbizalomroncsolás, hiszen a gyermek magárol is azt hiszi amit szülője közvetit rola, rossz, bántani valo. Eleinte fel sem fogják, nem is ertik hogy a szülő ezzel bántani akarja, ez fel sem merül bennük.
Nagyon jol irták pl az elterelést, vagy ellenpéldákat. Pl a játékautoval nem dobálozunk, de a lufival oké. Igy a gyermek akarata is figyelembe van véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!