Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kettős nevelés miatt agresszív?

A kettős nevelés miatt agresszív?

Figyelt kérdés
A nagyobbik három éves fiam agresszív. A férjem és az anyósom borzalmasan engedékeny vele. Semmit nem kell. Ha nem akar enni, nem eszik. Ha nem akar aludni, akkor nem alszik. Ha nem akarja,hogy a pelusból kivegyük a kakit, akkor nincs kivéve. Ha nem akar pisilni, akkor nem kell, és megvárják azt a pillanatot, amíg bepisil.Én igyekszem vele következetes lenni, de emiatt nem mindigtudok. A férjem mindig beleszól, hogy ezt nem így kéne. A gyerek ezt simán kijátssza és megy az apjához. A legszebb, hogy este amíg a kicsit altatom, nagy youtube-ra alszik el, mert az apja addig tud nyugiban pihenni. Ha elveszem tőle a telefont, akkor hisztizik és felébreszti a kicsit. Az oviban, ha fáradt, lökködi, üti-veri a gyerekeket... Sokszor ok nélkül. A saját szememmel láttam. Nagyon elvagyok keseredve. A férjem szerint semmi probléma, én reagálom túl. Anyósomnak már nem is szólok, úgyis semmibe veszi.Pl. a taknyos-köhögős gyereket elvitte fesztiválozni két órára úgy hogy elvileg csak sétálni mentek...

#kisgyerek #agresszió #Kettősnevelés
2017. szept. 16. 14:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, miért kellene ennie vagy aludnia, ha nem akar. Ettől nem lesz instabil.

Nem az jelenti a szabályokat, hogy mindenben dirigálunk, hanem hogy azt a pár dolgot, amit tiltunk, mindig tiltjuk, akárhol vagyunk is.

Pl nem szabad rohangálni az autóknál, utcán fogni kell anya kezét, nem szabad felmászni az asztalra. Nálunk ilyenek vannak, de nem ültetem az asztalnál, amíg meg nem eszi amit eléraktam. Nem muszáj aludnia sem, egyszerűen leoltom a lámpát és az ágyban kell feküdnie éjszaka.

Ha nagyinál van, állj ki az anyóssal szemben. Ha azt mondja lehet, mondd, hogy nem lehet, mert én azt mondtam, én vagyok az anyja. Ennyi.

A férjeddel ezeket meg kellett volna beszélni terhesség alatt.. ha neked fontos, hogy ne egyen édességet, ebben enged a férjed, cserébe te hagyod, hogy kihagyjon étkezéseket a gyerek. Ehhez pedig tartanotok kellene magatokat.

Nem állsz ki magadért, itt mindenki elnyom téged, pedig a gyerek benned bízik a legjobban. Szerintem ezért frusztrált. Az, akitől a vezetést várná, az sem főnök, csak beosztott. Oda a tekintélyed de mégis felnézne rád.

2017. szept. 16. 15:35
 12/13 A kérdező kommentje:
Én nagyon szívesen megtenném, de a férjem a kicsivel, szomorú ezt kimondani, de nincs el. Nem vállalja be. Ilyenkor mindig sürgős munkája akad.(home office-ban dolgozik,kötetlen munkaidővel, sokszor esti és hétvégi melóval) Talán ha egyszer-kétszer elaltatta. Vagy úgy vigyáz rá, ha elkezd sírni,és nem tudja megnyugtatni három percen belül, beteszi a kiságyba és rácsukja az ajtót,hogy ne hallja. Nekem meg a szívem szakad meg, mert ő is a fia, és igazi kis boldogsággombóc...
2017. szept. 16. 17:34
 13/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát, nem tudom a háttered és hogy milyen lehetőségeid vannak (lakás, szülők stb.), de én válnék.
2017. szept. 16. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!