Anyukák titeket zavarna ez, vagy inkább örülnétek ennek? Főleg elvált anyák.
Ha a gyereketek úgy kezdené el hívni az exetek új élettársát/feleségét, hogy "másik anya".
Az oviban is mondja, hogy anyu meg a másik anyu.
Magától mondja a gyerek.
Titeket zavarna vagy inkább örülnétek neki, hogy ennyire szeretik egymást?
Nem zavar. Mostmár. Először furcsa volt erre gondolni, hogy valaki úgynevezett pótanyukája lehet a fiamnak. Aztán felsoroltam a jó oldalát (pl. biztos odafigyel rá valaki, mikor az apjánál van, nem engedi hűlyeséget csinálni)
Szóval én örülök, hogy ilyen jóban vannak, és mindig számíthatunk rá :-)
Kérdező, sajnálom a helyzetet. Biztos sokan vannak így, hogy félnek elveszi tőlük valaki a gyereküket. Pedig a gyermek feltétel nélkül szereti az anyukáját!
Meg kicsi a fiam, az exemnek havonta uj noi vannak, es igen, nagyon zavarna ha az epp aktualis not igy hivna. Nagyon rosszul esne.
En megkernem a gyereket a helyedben, hogy a keresztneveden szolitson, mert neked igy jobban tetszik. Vagy talaljatok ki kozosen egy becenevet.
Az "új nöcske" meg az "új feleség/élettárs" két különbözö kategória.
Az utóbbit a gyerek hívhatja "másik anyának", "pótanyának", vagy minek akarja, az egy normális anyát nem zavar, mert egyrészt nem ugyanazt a szót használja a gyerek (mert van hozzá egy kiegészítés), másrészt meg ez csak annyit jelez, hogy a gyerek ott is jól érzi magát.
Nem mindegy, milyen kapcsolatról van szó. Alkalmi kapcsolatok esetén elmagyaráznám a gyereknek a viszonyokat - nyilván a saját szintjén -, hogy ne legyen később zavaró számára a dolog, de olyan esetben, mint a te példád, ott nem zavarna. Mármint oké, nyilván bántja az ember anyai önérzetét, de a gyereknek csak jó, ha ott is korrektül el van fogadva, és nem csak az előző gyerek. Szóval ilyen szempontból örülnék.
Visszagondolva a saját gyerekkoromra, én sosem tekintettem pótanyaként apám feleségére, mindig a keresztnevén hívtam. De mondjuk én elég érzékeny voltam az ilyesmire, tudtam pl. hogy anyámnak rosszul esik, ezért amikor a nővel voltam együtt - és elég sokszor volt ilyen, apám sokat dolgozott, ő meg majdhogynem sajátjaként szeretett -, akkor én azt mindig úgy adtam elő otthon már 8-9 évesen is, hogy apámmal voltam mindenfelé.
Egyébként a nővel azóta is kb. barátnői a viszonyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!