Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák titeket zavarna ez,...

Anyukák titeket zavarna ez, vagy inkább örülnétek ennek? Főleg elvált anyák.

Figyelt kérdés

Ha a gyereketek úgy kezdené el hívni az exetek új élettársát/feleségét, hogy "másik anya".

Az oviban is mondja, hogy anyu meg a másik anyu.

Magától mondja a gyerek.

Titeket zavarna vagy inkább örülnétek neki, hogy ennyire szeretik egymást?

2017. szept. 13. 16:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%

Nem zavar. Mostmár. Először furcsa volt erre gondolni, hogy valaki úgynevezett pótanyukája lehet a fiamnak. Aztán felsoroltam a jó oldalát (pl. biztos odafigyel rá valaki, mikor az apjánál van, nem engedi hűlyeséget csinálni)

Szóval én örülök, hogy ilyen jóban vannak, és mindig számíthatunk rá :-)

Kérdező, sajnálom a helyzetet. Biztos sokan vannak így, hogy félnek elveszi tőlük valaki a gyereküket. Pedig a gyermek feltétel nélkül szereti az anyukáját!

2017. szept. 13. 19:36
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
Őszintén? Iszonyatosan zavarna, hiszen mégiscsak az én gyerekem, én szültem, ápoltam, babusgattam...stb. Viszont nem fúrnám a másikat, örülnék, hogy szeretik, nevelik...
2017. szept. 13. 22:30
 13/18 anonim ***** válasza:
44%

Meg kicsi a fiam, az exemnek havonta uj noi vannak, es igen, nagyon zavarna ha az epp aktualis not igy hivna. Nagyon rosszul esne.

En megkernem a gyereket a helyedben, hogy a keresztneveden szolitson, mert neked igy jobban tetszik. Vagy talaljatok ki kozosen egy becenevet.

2017. szept. 13. 22:35
 14/18 A kérdező kommentje:
Én biztos nem mondom nekik,nem bántom meg őket azzal, hogy ne hívjanak így. Nekem nagyon jól esik. Sokat is vannak nálunk. Tényleg sokat foglalkozom velük, szeretem őket. Kb fele-fele arányban vannak nálunk és az anyukájuknál. Nekem is van az előző kapcsolatomból egy gyerkőc én örülnék neki ha az apukája találna egy olyan nőt akit anyának hívhat. Ha az anyja lebeszeli őket erről én nem fogok neheztelni, de én nem mondom nekik, hogy ne mondják.
2017. szept. 13. 22:45
 15/18 anonim ***** válasza:
87%
Az az érdekes, nehogy arra ugranak itt az anyák, ha egy másik nőt anyának nevez a gyerekük, de az valahogy cseppet sem zavaró, sőt, ha az új partnerükbol apa lesz
2017. szept. 14. 06:00
 16/18 anonim ***** válasza:
17%
Igen, zavarna ha így hívnák az új nőcskét!
2017. szept. 14. 09:12
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

Az "új nöcske" meg az "új feleség/élettárs" két különbözö kategória.

Az utóbbit a gyerek hívhatja "másik anyának", "pótanyának", vagy minek akarja, az egy normális anyát nem zavar, mert egyrészt nem ugyanazt a szót használja a gyerek (mert van hozzá egy kiegészítés), másrészt meg ez csak annyit jelez, hogy a gyerek ott is jól érzi magát.

2017. szept. 14. 09:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, milyen kapcsolatról van szó. Alkalmi kapcsolatok esetén elmagyaráznám a gyereknek a viszonyokat - nyilván a saját szintjén -, hogy ne legyen később zavaró számára a dolog, de olyan esetben, mint a te példád, ott nem zavarna. Mármint oké, nyilván bántja az ember anyai önérzetét, de a gyereknek csak jó, ha ott is korrektül el van fogadva, és nem csak az előző gyerek. Szóval ilyen szempontból örülnék.

Visszagondolva a saját gyerekkoromra, én sosem tekintettem pótanyaként apám feleségére, mindig a keresztnevén hívtam. De mondjuk én elég érzékeny voltam az ilyesmire, tudtam pl. hogy anyámnak rosszul esik, ezért amikor a nővel voltam együtt - és elég sokszor volt ilyen, apám sokat dolgozott, ő meg majdhogynem sajátjaként szeretett -, akkor én azt mindig úgy adtam elő otthon már 8-9 évesen is, hogy apámmal voltam mindenfelé.

Egyébként a nővel azóta is kb. barátnői a viszonyunk.

2017. szept. 14. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!