Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor tudtátok először elvinni...

Mikor tudtátok először elvinni fodrászhoz a kicsit?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam most 1 éves, amikor levágtuk a haját, akkor azt végig vigyorogta, de nem tudom, hogy ha egy idegen vágná neki a haját (fodrász), akkor arra hogy reagálna.

Ki mikor vitte profihoz? :-)

2017. szept. 2. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Másfél évesen. Egyébként tartottunk tőle, itthon fél percig nem ül meg a fenekén, de meglepően jól viselte. Mi itthon addig nem vágtuk neki, 1 évesen pl haja is alig volt, vagy fél centis.
2017. szept. 2. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Fiamnak először 2 majd 3 évesen itthon vágtuk a haját kopira. 4 éves korától járunk fodrászhoz, de előbb srm lett volna gond. Gyerekfodrászatba vidd ahol autós szék van meg mese. Mi a tincses szigetbe járunk, sokszor láttam ott 1 éves gyerekeket nem volt gon sose.
2017. szept. 2. 12:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Az én kisfiam nagyon nagy hajjal született, már akkor volt neki 3-4 cm-es haja. Most, egy éves korára már 3x vágtuk neki. De most már szeretnék neki frizurát vágatni. :-)
2017. szept. 2. 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:

1 évesen mi is , szegényt mindenki lánynak nézte már, meg jött a nagy meleg akkor.

Végig ordította, raktam be neki kedvenc kerekmeséjét akkor azért megnyugodott kicsit, de nagyon rosszul tűrte hogy a fodrász ponyvát rakott rá, mintha le lenne fogva.

Azóta másik fodrászhoz viszem havonta, az ölembe fogom, ő hülyéskedik neki, pici sírás van de olyan gyorsan és profin dolgozik hogy 5 perc alatt meg is vagyunk.

2017. szept. 2. 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Kb. 10 hónapos korától rendszeresen nyírtam itthon, majd kb. 2 éves kora óta hordom a fodrászomhoz. Kisfiú, így 1,5-2 havonta elkel az igazítás.
2017. szept. 2. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Kb 10 honapos koratol viszem az egyik diunkat fodraszhoz. Eleinte 2 havonta vittem, mert hosszabb fazonra vagattam a hajat, amiota rovidebbre van (kb 6 eves koratol), azota havonta vinnem kell.

O eleg nyugtalan volt, nem szerette a hajvagast, epp emiatt mi otthon nem tudtunk neki hajat vagni, meg igazitani sem. De mivel rengeteg haja volt pici koratol (suru es gyorsan no), igy vagatni kellett.

Eleinte az olemben ult, vittem mesekonyvet, kesobb meset jatszottam le neki kozben, de a lenyeg az volt, hogy megszokja a fodraszt (aki legyen turelmes es gyermekszereto, de gyors). Azutan mar nem kellett "elvarazsolni" kozben, vegigulte, gyorsan vegeztunk.

A batyjaval ilyen nem volt, lassan novo es ritkabb haja volt, turelmes is, igy sokaig itthon vagtuk a hajat, mert tul erdekes fazont nem is lehetett volna fodrasszal sem vagatni neki, annyira vekony haja volt. Ot kb 3 evesen kezdtem fodraszhoz hordani, amikor erosodott a haja. De siman vegigulte mar az elso alkalommal is.

2017. szept. 2. 16:33
 7/7 anonim ***** válasza:
74%
Hozzánk pár hónapis babákat is szoktak hozni. Változó, hogy ki mennyire bírja. Nálunk nem szokták a fodrászok tutujgatni a sírós gyerekeket, mert azzal csak megy az idő, s a gyerek is elhiszi, hogy ha hisztizik még egy kicsit, akkor talán nem is lesz levágva a haja. Ha nagyon nehezen viseli, akkor meg mondom a szülőnek h fogja le a kezét, én megtámasztom a fejét és így 5 perc alatt megvagyunk. Mire kimennek a szalonból, a gyerek már el is felejtette, hogy hozzá értem a hajához :)
2017. szept. 11. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!