Akinek nem alszik délután a gyereke, mit csinál oviban alvásidőben?
Én se tudtam soha aludni, tényleg soha. Ki kellett bírni.
Emlékszem egyszer aludtam el, de akkor keltettek mikor már a többiek uzsonnáztak. Elvileg be is pisiltem, pedig soha nem fordult velem elő olyan sem korábban, sem utána.
Én mindig hallgattam a sulisokat, mert ott volt az ebédlő az ovi végében.
Nálunk a házirendbe is belefoglalták, hogy csendespihenő van. Tehát aludni nem muszáj, de feküdni igen. Olyan sincs, hogy valaki képeskönyveket nézegethet.
Nálatok mi a szabály? Muszáj aludni? Vagy elég, ha csendben van az ágyában?
Egy ismerős kisfia semmiképpen sem bírt csendben lenni, hiába kérték, és olyan szinten zavarta a többit, hogy az ovis szülők fellázadtak ellene, így most bébiszitter vigyáz a gyerekre ebéd után, hisz a szülőknek dolgozni kell, és a nagyszülők sem tudták bevállalni.
Nálunk is (még "csak" 15 éve) úgy volt, hogy aki nem aludt, annak is, csendben kellett feküdnie az ágyban. Időnként, szerintem főleg nagycsoportban, egy idő után, amikor a többiek elaludtak, felkelhettünk, és az asztalnál csendben rajzoltunk. Pontosabban aki addig teljes csendben volt, felkelhetett.
Amikor nem lehetett felkelni, akkor én például nagyon sokszor a falon lévő napocska ágait próbáltam megszámolni. Mivel mire körbeértem, elfelejtettem honnan indultam, ez egy roppant sokáig tartó elfoglaltság volt.
Nalunk is vegigfekszi a 2 orat csendben. Aztan nagy ritkan egy fel orara bebobiskol azt mondjak.
Itthon lefekudni sem akar pihenni sem.
13-as. de lehet.
Ha a csoporttal egy szobában maradt, akkor odament a fekvő gyerekekhez, és csipkedte vagy csiklandozta őket. Dobogott a lábával, rugdosta a szekrényt.
Ha átvitték egy másik terembe, ott iszonyat óbégatásba kezdett, volt, hogy csak artikulálatlanul üvöltött, volt, hogy torka szakadtából énekelt. Még az udvaron is lehetett hallani, nemhogy ott, ahol épp altatták volna a többit.
Te tűrted volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!