Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kétéves fiam kukacán szmegma...

Kétéves fiam kukacán szmegma van, baj? Mit csináljak? El lehet-kell távolítani?

Figyelt kérdés
Még nem csúszik teljesen hátra a bőr, a makk fele van kint kábé ha lehúzom. Mindig mozgatom, apránként haladunk is hátra. Viszont sok szmegma van a bőr alatt, látszik, hogy dudorodik, no meg amikor hátra húzom, már elértük a szmegma tetejét, mégsem jön ki. Hogyan mossam ki, ha egyszer még nem jön hátra a bőr? Pedig pici korától mozgatom, mosom rendesen. Gyerekdoki azt mondta nem baj a váladék, vagyis a szmegma, de én mégis aggódom. Más is járt így? Normális ez? Mit csináljak, nem lesz baja? Tapasztalt anyukák, segítsetek kérlek!
2010. máj. 25. 20:19
 1/10 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

A bőr fokozatosan tágítható, tehát van esély rá, hogy egyre könnyebben tisztítható lesz. Ha netán berepedne, akkor sem kell kétségbeesni, csak fertőtleníteni kell alkohollal, ami persze csíp.

Az a veszély, hogy begyullad. De mivel tisztítjátok, és most nem gyulladt, ezért nyugodt a doki.

Amit javaslok így messziről:

"már elértük a szmegma tetejét, mégsem jön ki": csipesszel ki lehet szedegetni, ameddig leérsz, addig és óvatosan persze.

2010. máj. 25. 20:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de hogy érted azt hogy csipesszel? Ez a szmegma olyan állagú, hogy ki lehet húzni? vagy ki lehet csipkedni? Bocs, ha butaságot kérdeztem, de első gyerek, és sajnos nincs segítségem.
2010. máj. 25. 20:46
 3/10 A kérdező kommentje:
vagy ha nyomnám kicsikét felfelé, akkor nem folyna ki?
2010. máj. 25. 20:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Alkohol meg csipesz???? Hát az elég baj ha bereped! Hegesen gyógyul! Csináld úgy, ahogy eddig! A fürdővízben próbáld meg a váladékot "kinyomni", de ennyi. Ha nem gyullad be akkor semmi gond. Valószínű, hogy eddig is jól csináltad.
2010. máj. 25. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Ameddig fel lehet neki húzni a kukiján a bőrt, mosd meg minden fürdésnél. Amikor már teljesen feljön, már könnyebb és tanítsd meg neki, hogy ő is mossa meg a fütyijét a bőr alatt is minden fürdésnél.
2010. máj. 26. 06:49
 6/10 A kérdező kommentje:
De akkor ennyi? Nem kell semmi különösebb az eddigi fürdetésen kívül? És akkor magától ki fog majd tisztulni, ha hátrébb jött a bőr? Köszi a sok választ!
2010. máj. 26. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Csak meg kell mosni minden fürdésnél a kukiját! Ha esetleg be lenne gyulladva, kamillával is mosd neki.
2010. máj. 28. 06:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Alkohol és csipesz szóba sem jöhet!!!!!!!!! Ekkora butaságot még nem is hallottam.

Nekünk is volt, de szép lassan elmult ahogy mosogattuk.

Ne aggodj semmi baj nem lesz, majd idővel teljesen kitisztul!

2010. máj. 28. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:
A szmegma az a zsírféle cucc a fütyin? Nem tudtam hogy ez a neve. Nekünk is van. Minden este fürdésnél én is finoman huzigatom neki, és egyszer kijött alóla, de még van, még mindig huzogatom, tisztogatom, és akkor szerintem a többi is kijön. Azt én se tudom meddig maradhat ?
2010. máj. 28. 22:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, különösen az utolsó kettőnek! Akkor úgy csinálom ahogy eddig, huzogatom, amíg hátrajön addig mosom, és egyszer csak kijön majd. Megnyugodtam, hogy nem lesz baj, mégegyszer nagyon köszi!!!
2010. máj. 29. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!