Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden anya poénra tudja...

Minden anya poénra tudja venni ha a gyerek fárasztja, vagy bajt okoz, csak én nem?

Figyelt kérdés

[link]

A link meghato szép es jo.

De belegondolva a mi reális valoságunkba, az teljesen más

Ha a gyermekem boltam mindenhez nyulkálna és alapvetően fáraszt vele a vásárlás, én speciel nem tudnék nevetve szaladgálni a parkoloban utána.

Vagy ha tortát ejtene el, nem tudnék vele a padlon ülve enni belőle viccesen.

Legutobb pl eláztatta az irodámat, ömlött a viz a fénymásolora..mindenhova, míg lapátoltam, előttem ugrált volna a vízben, én ezt az abszurdum helyzetet sem tudtam poénra venni, kiakasztott, nemhogy az irodai árvíz, hanem hogy ő ennek még örül is.

Most én lennék a humorérzéketlen, szigoru, rossz anya...? Probálnom kéne jopofát vágni ezekhez mert a gyermek ettől boldog es élmény, meg minden?

2017. aug. 17. 23:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Te vagy az irodas anyuka ?

Kicsit unalmas mar !

2017. aug. 18. 09:25
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

Nálam hangulattól függ, ha alapvetően nem érzem jól magam, pl. fáj valamim, akkor nehezen viselem az ilyesmit, ha jó a kedvem, akkor könnyebben.

De szerintem ez rosszabb, mint az állandó szigorú vagy állandó laza viselkedés.

Nekem az apám volt durván következetlen ilyen téren és nagyon nehezen viseltem. Mert ugyanazt a dolgot egyszer könnyedén félresöpörte, máskor meg leordította a hajat a fejemről érte és napokig nem szólt hozzám. Egyszer a suliban volt egy komolyabb konfliktusom, egy hétig nem mertük elmondani anyámmal, mire kiderült, hogy szerinte nem is csináltam akkora hülyeséget. Nem csak én nem tudtam kiigazodni rajta, hanem anyám sem, pedig neki volt tíz év előnye.

Na, jó, ez szélsőséges példa, de ilyen nem szeretnék lenni.

2017. aug. 18. 11:04
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell és nem is lehet poénra venni. Nem szabad mindenért rákiabálni és szigorúnak lenni, mert látnia kell azt is, ahogyan rámosolyogsz, de ha pl rosszat vagy helytelent csinál, akkor nem szabad nevetni vele, mert ezzel csak azt éred el, hogy a gyerek azt hiszi, jó, amit csinált és máskor is megcsinálja ugyanazt.
2017. aug. 18. 12:19
 14/15 anonim ***** válasza:
32%

Nálunk a tortás megtörtént, egy "Ohhhh Kira" felkiáltás utám elszállt a mérgem, főleg akkor amikor odatotyogott és elkezdte enni, folyamatosan dicsérve mennyire finom. Leültünk mellé és csipegtünk. Este mikor elaludt csináltam egy gyors tortát, ami nem lett olyan szép vagy finom, de egy jót nevettünk rajta és nevetünk ma is. Ahogy azóta is feljön minden születéanapján :)

Nalunk a fürdőszoba úszott már, szóltam neki sokszor, hogy ne menj be mert elesel, persze bement és seggre is ült. Ott pancsolt a földön ezeken is jót nevettünk.

Annyi ilyen van amin kiakadhattam volna, de úgy örülök neki, hogy nem tettem, így a gyerekeim nem félnek felfedezni a világot.

Nekem az anyám tipikus fáradt, ideges, mindenért kiabálós-odacsapós anya volt. Megfogadtam, hogy nem leszek ilyen és eddig sikerült is (6 éves a nagy 4 a középső és 4 hónapos a kicsi). Ha eltörnek, eláztatnak, tönkretesznek valamit azért nem tudok haragudni. Minden pótolható, ami tudom, hogy veszélyben van az meg magasabbra került és kész.

Van egy video amikor a gyerek ugrál egyik párnárol a másikra, te csak azt látod, hogy már megint kupit csinált, ő pedig azt, hogy épp sziklákon ugrál a cápákkal teli vízben és ha leesik akkor jaj. A gyerekkor varázslatos, ne rontsd el a keserű felnőttkorral.

2017. aug. 18. 12:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Az uccsó válaszolót lájkolom! :) <3
2017. aug. 19. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!