Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kisfiam túl barátságos....

3 éves kisfiam túl barátságos. Kellene tennen valamit?

Figyelt kérdés
Bárhol vagyunk képes random emberekhez odamenni és beszélgetni velük bármiről. Általában aranyosnak tartják és válaszolnak neki de nem szeretem ha idegen emberekhez odamegy. Teljesen mindegy neki, hogy idős, fiatal, férfi vagy nő. Örülök neki, hogy nem félénk, visszahúzódó de ez szerintem kicsit túlzás. Nem akarom megtiltani hiszen olyan sok csendes, visszahúzódó gyerek van és örülök, hogy ő bárkivel képes beszélni csak annak nem, hogy mindenféle idegennel.
2017. aug. 16. 13:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is ennyi idős és kb mindenkinek köszönöm például, újabban meg is kérdezi, hogy hogy van az illető. Korábban én sem tudtam, hogy mit kezdjek ezzel. Aztán egyszer köszönt egy idősebb nőnek. Mondtam neki utána, hogy mindenkinek nem kell köszönni, csak akit ismer. Erre közölte, hogy "mamával nála vettünk cipőt". Elmeséltem anyukámnak és mondta, hogy jó sokáig ott voltak és a nő tényleg sokat beszélt hozzá, csokit is adott neki. Na akkor elhatároztam, hogy annak köszön, akinek akar. Ki tudja, hogy ő honnan ismeri ? :D
2017. aug. 16. 14:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom két és fél éves, ugyanez. Sőt, ő például a játszótéren a csúszda tetején kezd el beszélgetni a mögötte álló gyerekekkel és nem érti hogy miért nem válaszolnak... De mindennapos az is, hogy idegen felnőtteknek magyaráz az utcán. Én kérdeztem a bölcsiben az óvónőt (ez magánbölcsi, nagycsoport, óvónő van velük) azt mondta hogy örüljek neki hogy ilyen közvetlen. Hát nem tudom... De nincs ötletem hogy mit tehetnék, azt se akarom hogy bizalmatlan legyen. Egyelőre várok.
2017. aug. 16. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes reakció az o korában. Fiam is elkezdte, 3 éves lesz, h köszön az utcán embereknek, vásárlásnál az ott dolgozótól megkérdezi mit csinál, stb... Igen, sajnos néha nem kap választ, de szerintem ezt nem szabad bennük elfojtani, nem fognak nyitni a világ fele!
2017. aug. 16. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!