Hogyan védjem ki az olyan szitukat mint pl szivacsot eszik a gyerek, rászolok, erre a nagyi meg neki áll vihasztalni mintha én rosszat akarnék a gyereknek?
Mert persze rosszul esett a gyereknek hogy kihalászom a szájábol a szivacsdarabot, rászoltam es elvettem tőle ami még a kezében volt.
A nagyi meg mindig engem akar "gyerekkinzo ellenségként" beállitani a gyerekem elott ezzel a vigasztalos stilusával.ujabban már kap is rá a gyerek es hozzá menekül. Előlem?!
Kérdezz rá, hogy szerinte nem jól tetted, hogy kivetted a szájából? Jobban örült volna, ha lenyeli és bélelzáródást kap?
Mekkora a gyerek?
El lehet már magyarázni neki, hogy miért nem szabad?
Meg kell mondani, hogy vígasztalja, de közben ő is magyarázza a gyereknek, hogy miért kellett elvenni tőle.
Nálunk is csinálja ezt a gyerek, bár hozzánk rohan. Ha valamelyikünk leszídja vagy elvesz tőle valamit akkor megy a másikunkhoz panaszkodni. Ilyenkor mindig mondjuk, hogy Apa/Anya azért vette el mert... szóval megvígasztaljuk, de közben kiállunk egymásért is.
Nálunk ez megy 6 éve. "látod, anya nem engedi". "anya azt mondta, hogy nem lehet, hát most mit csináljak?". "de annyira szerette volna, mit csináltam volna?"
Eljutottunk odáig, hogy egyszerűen nem lehet ott a 6éves gyerekem, csak felügyelketel, tehát amíg mi is ott vagyunk. Máskülönben tehetetlen vagyok a hülyeségeikkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!