Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Manapság hány éves kortól...

Manapság hány éves kortól engeditek internetezni a gyereket, mikor kapja az első mobilját? Hogy oldottátok meg az elektronikus kütyük bevezetését?

Figyelt kérdés

2017. júl. 21. 09:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%
azért haladni kell a korral,azért mert én fősulisként kaptam mobilt,a fiam már hamarabb fog,mert manapság szükséges,de azt se értem a 6 évesnek minek mobil?anya hozza viszi a sulibol,amig suliban van meg ugfy se használhatja.....első voltam...
2017. júl. 21. 12:23
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
Az 5-t kérdezném, mi szerint 10 évesen sem használhatja majd a ti gépeteket. Az elképzelés jó, és ha az iskolában olyan feladatot kap amihez internet vagy számítógép kell?
2017. júl. 21. 13:17
 13/20 anonim ***** válasza:
90%
Az 5. valaszado gyereke lesz majd az, aki az iskolában/könyvtárban titokban csinál majd magának Facebook fiókot, eltitkolva előtte. Semmi értelme egy 10 éves gyereket eltiltani az internettöl, pláne a mai világban, ahol minden erről és az elektronikarol szól. Nem kell túlzásba vinni, tehát teljesen felesleges egy gyereknek iPhone 7 meg MacBook pro, de simán lehet venni neki egy olcsóbb okostelot, amin el lehet érni, ha kell és amin játszhat. Plusz még kell találni az egyensúlyt, nem kell egész nap nyomogatni a gombokat, lehet helyette, mellette mást is csinálni
2017. júl. 21. 13:23
 14/20 A kérdező kommentje:

Azért is kérdeztem mert nekem még tv-t bekapcsolni sem volt szabad sokáig, így gondolhatjátok komoly lemaradásom lett ezen a téren amit mai napig sem tudtam behozni.

Szóval el lehet zárni valakit ezektől de a kor úgyis túlhaladt már az elektronika nélküli világon és szinte csak kára származik belőle ha lemarad. Amikor nagyobb lesz úgyis eldöntheti majd hogy akarja -e, vagy félre teszi.

A lényeg a megfelelő kor és az időtartam megtalálása. Nyilván ne menjen semminek a kárára.

2017. júl. 21. 13:25
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Az a baj h aki később tervez adni neki telefont/netet hogy lehet az iskolatársai sokkal előrébb lesznek és csúfolják majd ez miatt,kegyetlenek a gyerekek ilyen téren. Ha mindenkinek van telefonja csak neki nincs akkor ki is közösíthetik. Én úgy tervezem hogy kortársakkal lépést tartva keretek között isnerkedhet mindennel.
2017. júl. 21. 18:15
 16/20 anonim ***** válasza:
44%

6. vagyok. Most volt elsős a fiam, senkinek nincs mobilja, pedig többen vannak, akik aktívan sportolnak (ő is). Persze nem akarom, hogy ő legyen az utolsó, aki telefont kap, de nem is az első lesz. De tényleg fogalmam sincs, miért lenne egy kisiskolás gyereknek szüksége telefonra. Ha már egyedül jár haza, azt értem.

Mondjuk arra kíváncsi lennék kérdező, hogy mi az a hatalmas lemaradás, amit a mai napig nem sikerült behozni? :)

2017. júl. 21. 20:25
 17/20 anonim ***** válasza:
46%

Huhh... az eddigi válaszokat olvasva véleményem szerint volt ahol teljesen indokolt volt a bevezetés, máshol meg elhamarkodott és értelmetlen.

Az informatika órákon nem fog "házifeladatot" kapni (gondolom, magamból kiindúlva) és könyörgöm, első osztály nem a java nyelvet tanulja, aprólékosan az alapoktól lesz minden (bár ha te már annak előtte megtanítanád neki a bináris számrendszer alapjait, felvághatnál nem igaz? :D)

Szintén magamból kiindúlva, a TV- t egyfajta alapnak tartom, nehéz szűrni... és bár nem vagyok idős, de az én koromban egészen más, a normához közelebb álló morális műsorok kerültek adásba javarészt... Midenképpen válogass a csatornák között, és az adott csatorna műsorai között is.

A telefon- tablett témában peddig, ha kamasz lesz és indokolt lesz (persze ha egyedi a helyzet és fontos az elérhetőség alap, de istenkém... ha a sarkon van az óvi, had ne legyen kényszeredett magával hurcolni a mobilt).

2017. júl. 21. 22:01
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

17!

Ahogy írtam korábban, mi pl külföldön élünk. Itt 4 évesen kezdik az iskolát, 3. evfolyamtol pedig tableten dolgoznak. 4 osztálytól írásbeli beszámolót kell készíteniük évi 2 alkalommal, internetet használva, forrás anyagot feltuntetve, illusztralva, nyomtatasban. Az iskolában saját tabletuk van -ottani hasznalatra- és a beszámolókhoz , egyéb munkához az iskola számítógép termenek a gépeit használják.

2017. júl. 22. 07:23
 19/20 anonim ***** válasza:
56%

Úristen... ezért van annyi problémás gyermek, kamasz majd felnőtt.

4 évesen iskola :D A gyerekek legjavának akkor még a játékon jár az esze és az óvodás barátokon, de mindenek előtt ismételten a játékon. Az óvoda nem hiába egy fontos fázis, csak azt sajnálom hogy nem kötelező. Ott szocializálódik igazán a gyerek, ott éli ki magát. Fontos ez a korszak.

Ebből adódnak majd a próblémák is, a sok figyelemhiányos hiperaktív, gyógykezelésre és pszihológushoz járó kisiskolás. Nem hagysz neki időd hogy benőjön a feje lágya, még pelus van a popóján de már mérnőkire küldenéd mert haladni kell korral... Az oktatásunk itt, belföldőn sok ponton uszító, de az óvodával teljes mértékben igazunk van.

Csak sajnálni tudom a gyereked, küldön több lehetőség adódik mint jelenleg MO- ban, de ész is kell mellé, hogy ne egy próblémákkal küszködő gyermeket nevelj.

2017. júl. 22. 08:05
 20/20 anonim ***** válasza:
4 éves voltam, amikor kaptam egy tabletet, 10 évesen kis laptopot.
2020. ápr. 23. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!