Mikor kezdtétek el mosni a gyerek fogait? A fiam most egy éves és 8 foga van, de még nem mostan neki.
Figyelt kérdés
2010. máj. 21. 18:23
1/6 anonim válasza:
nem kioktatás de már kellett volna.Már az első fogak kibújásánál is lehet de ennyi fognál már pláne.mi akkor is mostuk amikor még nem is volt foga.vettünk egy mam íny masszírozót,olyan mint a fogkefe,azzal sikáltuk masszíroztuk neki,aztán amikor kibújtak a első fogacskák rendes fogkefét kapott.most 16 hónapos és 1 hónapja fogkrémet is kap rá,egyszerűen imád fogat mosni,és már ki is köpi,igaz nem a fogkrémet,azt előbb le nyeli aztán köp egyet.Szerintem kezd el minél hamarabb,hogy megszeresse.
2/6 anonim válasza:
Nekem a védőnő azt mondta, akkor kell elkezdeni amikor van már 8, szóval nálatok esedékes. Azt mondta, addig fájhat neki az ínye és félne majd a fogmosástól.
3/6 anonim válasza:
Még nem mosod?Én azóta,mióta az első foga kibújt.Az 7 hónapos korában volt.Akkor még nem a hagyományos fogkefével,hanem az íny masszírozóssal.A DM-ben lehet kapni,3 db-os,és kb.6 hós kortól használható.Az egyik egy henger alakú masszírozó,a másik egy fogkefe alakú és formájú szilikon fogkefe,a 3. egy pisi normál fogkefe.Éppen ezért nincs igaza a védőnőnek.Az én fiam imádta,amikor a masszírozóssal "mostam"a fogát,és az ínyét.
5/6 anonim válasza:
az első fog kibújása óta mossuk. ez a nyolc fogas elmélet egy baromság.
6/6 anonim válasza:
Nekem is azt mondta a fogorvos, hogy az első fogtól érdemes tisztogatni, így meg is szokja.
Szóval érdemes már elkezdened, de el ne kezdd magadat ostorozni, hogy hamarabb miért nem mostad! Sok okos anyuka szeret ostorozni másokat. (bocs)
Én Aloe first-öt fújok a kis fogkefére, azzal "mosom", amíg hagyja, utána odaadom a kefét neki és mutatom magamon, mit csinálok, hátha elkezdi utánozni majd. 6 hónapos korától mosom így neki, akkor jöttek ki az első fogak, most 6-nál járunk. 2 hét múlva lesz egy éves.
Ja, fogkrémből ha javasolhatom mindenképpen olyat keress, amiben nincs fluorid. Nem sok van sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!