Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális hogy a két évesem...

Normális hogy a két évesem képes elfojtani a sírást?

Figyelt kérdés
2 éves kislányom egy nagyszerű gyerek, néhány rossz szokással. Az egyik hogy minden sebet, anyajegyet, dudort mindenki arcáról le akar kaparni. Ha nem kaparhatja akkor is elbűvölve nézi, simogatja. Igazából én is ilyen kaparó művész voltam, ki is nőttem azért nem aggódom emiatt, csak mikor már vagy huszadjára kaparja le a sebem picit fel tudom húzni magam. Tegnap este így jártam, és elég hangosan (nem üvöltve, de hangosan) rászóltam hogy nem szabad. Erre ő befeküdt a helyére, és mikor ránéztem hogy betakargassam, megsimizzem látom hogy hüppög, és folyik a könnye. Nem szoktuk terrorizálni, és tényleg nagyon ritka hogy hangoskodunk körülötte, vagy vele, ezért annyira szíven ütött hogy így látok egy ilyen kicsi gyereket. Felvettem, és mondtam neki hogy ha valami rossz akkor nyugodtan sírja ki magát semmi baj nincs azzal, és akkor tört ki zokogásban. Azóta ezen agyalok ogy normális hogy el tudja ezt fojtani, vagy valami érhette közösségbe, (bölcsibe), vagy csak én reagálom túl?
2017. júl. 12. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy normális-e vagy sem, mindenesetre nagyon szokatlan. Két gyermekem van, egy 4 éves kisfiú és egy éves kislány. Torkuk szakadtából üvöltenek, sírnak, ha valami sérelem éri Őket, képtelenek elfojtani, de nem is kell Nekik. Hadd sírják ki magukat, ha kell.

Ennek tükrében valóban érdekes, hogy a te kislányod elnyomta a sírását.

2017. júl. 12. 16:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a lányod nem tudja elfojtani. Folyik a könnye + hüppög = sír. Akkor is, ha nem zokog hozzá.
2017. júl. 12. 17:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez a fajta cselekvés, tehát a dudorkapargatás stb: kényszeres viselkedés, akárcsak pl a körömrágás.

(Életkori okokból viszont pl az ujjszopás, cumizás NEM kényszeresség, hanem természetes).

Tehát szorong.

Javaslom nevtanba -pedag szakszolg- vinni, kivizsgálásra, általában játékterápiát alkalmaznak. Azt sajnos nem tudom, hogy mely pedag szakszolgálatnál vizsgálnak 3 éves kor alatt. De próbáld meg elvinni, javaslom, vagyis érdeklődj előbb a közeletekben találhatónál.

2017. júl. 13. 21:42
 4/4 anonim ***** válasza:

És még valami: kb 10 éves korig a gyermekek tünetei nem csupán saját lelki problémáikból eredhetnek, hanem ösztönösen átveszik az édesanyjuk, esetleg édesapjuk tudatalatti szorongásait, szokásait, akár tudatos, de a gyerek elől akár titkolt érzelmeiket. Megérzik. Azonosulnak a szüleikkel, ösztönösen.

Említetted is, hogy te is hajlamos voltál magadon dudorokat, ilyesmiket kapargatni. Annak van egy lelki oka, te is kényszeresen cselekszel ilyenkor, ami mögött tehát lelki szorongás van esélyesen. ezen szorongásodat ösztönösen átvehette gyermeked. De e MELLETT IS akár érhette őt valamilyen kellemetlen / számára szokatlan hatás.

2017. júl. 13. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!