Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudok segíteni a...

Hogyan tudok segíteni a kisfiamnak a cicája halála után?

Figyelt kérdés
Kisfiam tanúja volt a kismacskája haláltusájának. Sajnos véletlenül elütöttük. Amíg vittük a cicát az állatorvoshoz, sírt és mondogatta, hogy ugye túl fogja élni? De én már láttam, hogy semmi esély. Az állatorvos csak elaltatta a cicát. Attól félek, a fiamnak trauma lesz ez az élmény mert egyébként is nagyon érzékeny és együttérző, nem tudom, hogyan segítsek neki feldolgozni.

2017. júl. 11. 10:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%
Miért van az, hogy ha valaki egy gyereket üt el, az gondatlanságból elkövetetett emberölésnek számít és börtön jár érte, egy állat elütésére viszont mindenki csak legyint, mert hát megesik az ilyen? Persze, van olyan, amikor sajnos elkerülhetetlen a baleset, de könyörgöm, a saját kocsibeállónkon elütni a macskánkat? Le merem fogadni, hogy akinek kisgyereke van, az mindig meggyőződik róla, hogy hol van a gyerek, miközben tolat a kocsival, hogy elkerülje a véletlen balesetet. Egy állat nem érdemel ennyit, mert nem jár érte börtön, és különben is fogyóeszköz? Aki ilyen mentalitással rendelkezik, belegondolt már, hogy mit tanít a gyerekének? Hát nem azt, hogy fogadjuk el a kedvencünk elvesztését, hanem hogy nyugodtan lapítsuk ki a cicust, ha éppen rossz helyen van, mert hát ez "elkerülhetetlen". Holott nem az. Legalábbis egyáltalán nem mindig.
2017. júl. 11. 17:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogyhogy mi a kiakasztó ezen???

Az, hogy az az állat a tièd, te gondoskodsz róla... Nem megesik, meg benne van a pakliban!

Nem!

A gyerekedre is figyelsz, ha ki-be állsz a kocsival, (már aki figyel ugye), a házi kedvenc mièrt csak fogyóeszköz???

2017. júl. 11. 19:24
 13/13 A kérdező kommentje:

Mégis mi ez a "fogyóeszköz" szöveg?

Mindig is vigyáztam, hogy ne legyenek ott a macskák, amikor indulunk az autóval. Hogy lehet ezt összehasonlítani egy kisgyerekkel? Egy kismacskát sokkal nehezebb észrevenni, ráadásul egy kisgyerek esetében vagy velünk ül az autóban, vagy kint vigyáz rá valaki. Tegye fel a kezét, aki tart külön macskavigyázó embert otthon...Egy kisgyerek nem fér be az autó alá, egy kismacska pedig igen...

Azt hiszitek, hogy én ezt könnyen veszem? A tegnapi életem egyik legrosszabb napja volt.

Tudom, hogy hibáztam, levontam a következtetést.

2017. júl. 12. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!