Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan ápoljátok két év...

Hogyan ápoljátok két év körüli gyereketek fogait?

Figyelt kérdés
A kisfiam 21 hós, és nálunk két fogkefe van. Elmex fogkrémet használunk, épp csak leheletnyit teszek a kefékre, mert még nem tud köpni. Szóval ő kap egy fogkefét, addig én is fogat mosok, utána én is próbálom megmosni az ő fogait egy másik fogkefével. De nem nagyon hagyja. A rágófogak felületét szépen meg tudom mosni, de amikor elöl és oldalt kéne megmosni a metszőfogai felületét, már nem szereti. Így gyakran az ínyéhez közel sárga marad a fog, máshol viszont szép fehér. Hogy vegyem rá, hogy engedje, illetve milyen technikát használjak a metszők felületének mosásához?
2010. máj. 20. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez a helyzet.Én úgy tudom, hogy a rágófogak tisztítása a legfontosabb.Gyorsan mosunk fogat. :)
2010. máj. 20. 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az enyám 19 hós, de semmi nem hsznált, se játékos szoktatás, sajnos le kell fogni fogmosáshoz, szépszerével egyáltalán nem hagyja. Elég kétségbeejtő, nincs ötletem, hogy fogadtathatnám el vele, de már nem várhattam tovább, sárga lett a foga. Szóval nálunk apa lefog, pici Nenedent fogkrém, és én megsikálom, ahogy tudom.
2010. máj. 20. 23:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Elektromos fogkefet hasznalok mert az pillanatok alatt letisztitja igy nem kell sokaig kinozni.

A Thomas vonatos az nagyon bejott a fiamnak.Azt szoktam mondani, hogy a vonat megy a sineken es alul is vegig megy

aztan felul is.

Kozben probalok vonat hangokat utanozni.

2010. máj. 21. 04:39
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk a fogmanó megeszi a koszos fogakat dolog bejött. Ha nem akar jönni fogat mosni, akkor annyit mondok, hogy szóljak a fogmanóknak? Már itt várnak az ajtóban. Ez eddig még bejött, mert berezel kicsit és szépen megmossuk a fogát. Néha van vita, hogy ő akarja, erre pedig annyit mondok, hogy oké lehet, de előtte anya, aztán te. És tartom is ehhez magam, így tudja, hogy úgy is lesz.
2010. máj. 21. 13:22
 5/5 anonim ***** válasza:

én, ha jobb kedve van, akkor ráültetem a wc tetejére, a kezébe nyomom az én fogkefémet, és amíg ő ledugja azt a torkomon (rosszabb esetben) addig van annyi idő, h alaposan megsikáljam a fogacskáit :)

ha nincs hozzá kedve, akkor a B verzió, hogy az ölembe lefogom...muszáj nekik, legyél kitartó :)

2010. okt. 30. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!