Tapasztaltad a saját gyereke (i) den, hogy az édesség (cukor) felpörgeti, izgatott, nyugtalan, szertelen stb. lesz tőle?
Egyáltalán nem tapasztaltam gyereknél, de sajnos még az energiaitalnál vagy kávénál sem magamon, de még a kialvatlanság vagy kialudtság különbségét sem érzem meg..
Szerintem így nem igaz, hogy felpörget, nem tudom mit gyorsíthat a magas vércukorszint, talán gyorsítja a szívverést és megemelkedik a pulzus, de ennek nem feltétlen van látszódó vagy érződő hatása.
Én is tévhitnek tartom abban a formában, hogy ilyenkor elevenebb a gyerek és mittudomén kevésbé tud megülni a fenekén, de a vércukrot tutti emeli a cukorbevitel, viszont a magas vércukor nem feltétlen jár akármilyen külső vagy viselkedésbéli változással.
Egyszer direkt kipróbáltam, azt mondtam csökkentettük az édességadagot, hát mindenki szerint jobb volt a gyerek viselkedése, pedig előtte nyomott be egy tejszeletet.
Szóval a jórésze placebo, a valódi változás minimális vagy elhanyagolható lehet.
Tapasztaltam.Bár nem feltétlenül úgy fogalmaznék,hogy felpörgeti,hanem inkább kb. olyan hatással van rá,mint másra a koffein.
De úgy veszem észre,ahogy növekszik,úgy ez a hatás egyre csökken.
Pontosan.
Az én 4 éves fiam alapjáraton nem édes szájú. És nyugodt természetű.
De ha eszik csokit, gumicukrot, vagy ilyesmit egyértelműen felpörög tőle. Alig lehet vele bírni.
SZóval fiamnál igen, egyértelmű az összefüggés.
Szia nem vagyok szülő hanem 15/L.
Viszont van 2 hugom néha volt kivételezés esténkén és kaptak kakaót vagy csokit és nagyon felpörgette őket.Ált. fél kilenc a max ameddig fent lehetünk és a 4 éves hugom aki korán fekszik és kel fenn volt este 10 oráig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!