Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztaltad a saját gyereke...

Tapasztaltad a saját gyereke (i) den, hogy az édesség (cukor) felpörgeti, izgatott, nyugtalan, szertelen stb. lesz tőle?

Figyelt kérdés
2017. júl. 1. 20:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

Egyáltalán nem tapasztaltam gyereknél, de sajnos még az energiaitalnál vagy kávénál sem magamon, de még a kialvatlanság vagy kialudtság különbségét sem érzem meg..

Szerintem így nem igaz, hogy felpörget, nem tudom mit gyorsíthat a magas vércukorszint, talán gyorsítja a szívverést és megemelkedik a pulzus, de ennek nem feltétlen van látszódó vagy érződő hatása.

Én is tévhitnek tartom abban a formában, hogy ilyenkor elevenebb a gyerek és mittudomén kevésbé tud megülni a fenekén, de a vércukrot tutti emeli a cukorbevitel, viszont a magas vércukor nem feltétlen jár akármilyen külső vagy viselkedésbéli változással.

Egyszer direkt kipróbáltam, azt mondtam csökkentettük az édességadagot, hát mindenki szerint jobb volt a gyerek viselkedése, pedig előtte nyomott be egy tejszeletet.

Szóval a jórésze placebo, a valódi változás minimális vagy elhanyagolható lehet.

2017. júl. 1. 21:12
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Tapasztaltam.Bár nem feltétlenül úgy fogalmaznék,hogy felpörgeti,hanem inkább kb. olyan hatással van rá,mint másra a koffein.

De úgy veszem észre,ahogy növekszik,úgy ez a hatás egyre csökken.

2017. júl. 1. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

Pontosan.

Az én 4 éves fiam alapjáraton nem édes szájú. És nyugodt természetű.

De ha eszik csokit, gumicukrot, vagy ilyesmit egyértelműen felpörög tőle. Alig lehet vele bírni.

SZóval fiamnál igen, egyértelmű az összefüggés.

2017. júl. 2. 01:10
 14/18 anonim válasza:
35%
A lányom kisebb korában működött - annyira, hogy ébresztés után Túró Rudit adtam neki ;) (sokszor korán kellett keltenem) De most már 10 évesen nem látom rajta, hogy bármiféle hatása lenne az édességnek.
2017. júl. 2. 07:57
 15/18 anonim ***** válasza:
67%
Igen. Nem csak a sajátjaimon, de pl. torta után a bulikban.
2017. júl. 2. 11:00
 16/18 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem mindenkit felpörget a cukor. Az enyémek nem lesznek azért hiperaktívak (azaz "izgatott, nyugtalan, szertelen stb."), de jobb kedvűek és kevésbé álmosak, és persze a nagyobb energia néha több szófogadatlansággal járhat (bár ez az ellenkező állapotnál is igaz, csak nem vidáman). Azt is tapasztaltam (magamon is), hogy ha pihenés helyett eszünk/iszunk cukrosat, akkor utána tényleg amint zuhan a vércukorszint, sajna rosszabb lesz, mint előtte.
2017. júl. 2. 12:40
 17/18 anonim ***** válasza:
77%
Rövid időre igen, működik, mivel az egyik legkönyebben elégethető anyag a szervezet szívesen veszi, pláne fizikai / szellemi terhelés alatt.
2017. júl. 3. 15:07
 18/18 anonim válasza:

Szia nem vagyok szülő hanem 15/L.

Viszont van 2 hugom néha volt kivételezés esténkén és kaptak kakaót vagy csokit és nagyon felpörgette őket.Ált. fél kilenc a max ameddig fent lehetünk és a 4 éves hugom aki korán fekszik és kel fenn volt este 10 oráig

2017. júl. 10. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!