Ti hogy reagáltok arra ha ilyet csinál a kisgyereketek?
Ma mentünk az utcán a kisfiammal, 3 éves lesz. nemrég született kistesója.
Jött velünk szembe egy elég duci lány, olyan 18-20 év körüli volt, ahogy mellénk ért a kisfiam elkezdte hangosan: "Nézd anya, annak a néninak a pocakjában is biztosan van egy kisbaba, nézd milyen nagy pocakja van, nézd!"
Láttam a lányon, hogy nagyon zavarba jön, nem is esik túl jól neki, szóval nem az a típus volt, aki nevet ilyesmin, hanem akaratlanul is megbántotta szegényt a kisfiam. Nekem meg nyilván mindenkinek körülöttünk egyértelmű volt, hogy nem terhes, de a kisfiamnak még nem, neki most nagy pocak=baba... (még a nagypapáját is megkérdezte, hogy baba van-e a pocakjában... :D... )
Én is rosszul éreztem magam, nem akartam ott helyben elkezdeni magyarázni, hogy miért ne mondjon ilyet, mert nem akartam még jobban zavarba hozni a lányt, hanem inkább gyorsan eltereltem a szót valamivel.
Mit kell ilyen helyzetben csinálni? Ti mit csináltok?
3 éves sincs, szerintem még nem értette volna meg ha nekiállok magyarázni hogy mi rossz van ebben.... de még most is előttem van a lány, ahogy vörösödik...
Elnézést kérnék a lánytól, a fiammal pedigpedig erről elbeszélgetnék (nem ott a lány előtt), hogy ez nem így működik, és elmagyaráznám neki, hogy akinek nincs baba a hasában, nem örül, ha ilyet mondanak neki.
Túlságosan viszont nem fújnám fel a dolgot, mert ha fájó is volt, nem mondott semmi rosszat, nem úgy, mint egyik másik gyerek, aki ennyi idősen már hallott trágár szavakat, és ezekkel illet másokat.
A gyereked 3 éves sincs, ahogy mondtad. Inkább örülj neki, hogy ilyen kicsi, és máris lát ilyen összefüggéseket. Ne vedd el a kedvét a gondolkodástól, az összefüggések észrevételétől. Később majd kialakul, hogy nem mond ilyen "butaságokat", addig pedig hagyd, hogy felfedezze a világot, meglássa a különböző dolgok mögötti értelmet.
A lány meg remélhetőleg nem vette magára, hogy a kicsid, aki nemrég még jóformán kisbaba volt, 2 éves tudatlanságában azt mondta rá, hogy terhes. Ha tényleg kövér volt, akkor sajnos valószínűleg korántsem a kisfiad "sértése" volt a legdurvább, amit eddig hozzávágtak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!