2.5 éves gyerkőcömet hogy tudnánk fejleszteni? Illetve
ez normális?
Figyelt kérdés
2.5 éves kisfiam.az alap dolgokok(apa,anya,pápá,csá,ezt...)nemnagyon beszél, pedig minden nap gyerekek között van bőlcsiben.hogy tudnánk fejleszteni ezen készségét? illetve ha hazajövünk a bölcsiből nem játszik velünk, leül a tv elé, azt bekapcsolja magának és csak nézi. mit lehet tenni?
Nevelni? Távirányítót elvenni és leülni vele játszani, beszélgetni, kint fogócskázni stb.
2017. jún. 14. 18:13
2/9 anonim válasza:
? Ezt nem is értem. Ti vagytok a felnőttek, odamentek és kikapcsoljátok a tévét és elviszitek pl.motorozni vagy a játszóra, vagy elövesztek papírt színesceruzákkal, gyurmát, stb.
A szókincs fejlesztés érdekében beszélgettek, mesét olvastok, könyvet nézegettek.
2017. jún. 14. 18:16
3/9 anonim válasza:
Ahol alapszókincs a "csá", ott szerintetek van egyetlen könyv is otthon? Kizárt.
2017. jún. 14. 18:20
4/9 anonim válasza:
Húzd ki a tvt, mese csak abban a 20 percben legyen míg te vacsorát készítesz, vagy reggel míg elkészülsz. Olvass neki rengeteget, ha sétáltok akkor végig beszélj hozzá, mond mindennek a levét, kérdezgesd arról ami őt érdekli, pl autók. Ne értsétek meg ha mutogat, mondjátok hogy csak akkor értitek ha elmondja mit szeretne, mint a nagyfiúk.
2017. jún. 14. 18:29
5/9 anonim válasza:
Sok gyerek nem beszél 3 éves kora előtt. A TV-t ne engedd bekapcsolni, nem veletek kell neki játszani, hanem egyedül is játszhat. Este olvashatsz neki mesét, vagy nézegethet képeskönyveket.
2017. jún. 14. 18:37
6/9 anonim válasza:
Szabo Borbála Mozdulj rá! c könyve erre valo. A gyerekek mozgással egybekötött mondókával jol haladnak a beszéddel, mentális munkával :)
Az anya taníts engem c könyv pedig több területet fejleszt
A tv-t nullára redukálnám 1-2 nap csak míg zokon veszik, de nagy boldogság nekik ugyanugy az olvasott mese
2017. jún. 14. 18:59
7/9 anonim válasza:
Nem értem, mostanában miért lett ekkora divat a tévét ócsárolni. Persze nem szabad engedni egész nap nézni, de tényleg megdöbbent, amikor olyanokat írnak, hogy napi 20 perc, vagy inkább üljön csak magában, minthogy a szülő bekapcsolja a csúnya-gonosz-rossz tévét. Fél napot a kortársai között tölt a gyerek. Nem amiatt nem beszél, hogy az anyja engedi tévét nézni a sok tökéletes anyukával ellentétben, akik inkább halandzsáznak a gyereküknek vagy csak hagyják hadd legyen el magában. Én gyerekkoromban rengeteget tévéztem, és 2 évesen már folyékonyan beszéltem. Nem ettől függ, hogy mikor kezd el beszélni egy gyerek.
2017. jún. 14. 19:10
8/9 anonim válasza:
7-es! Olvasd már el a kérdést! Senki nem ócsárolja a tévét, bevallom az én gyerekem is néz, de azt is hogy szabok neki mértéket. De hogy egy 2.5 évesnél úgy legyen, hogy : "ha hazajövünk a bölcsiből nem játszik velünk, leül a tv elé, azt bekapcsolja magának és csak nézi. mit lehet tenni?" - az durva. A szülő azért csak ne nézze már tétlenül hogy a nem 16 hanem 2.5 éves gyereke bevágja magát a tévé elé. Merjen rászólni, alternatívát kínálni.
2017. jún. 14. 20:03
9/9 anonim válasza:
Miért kell hazamenni bölcsi után?-hinta, mászóka, labda, bicikli, homokozás. Bármennyire is hibetetlen ezek nagyon is fejlesztőek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!