Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves gyerkőcömet hogy...

2.5 éves gyerkőcömet hogy tudnánk fejleszteni? Illetve ez normális?

Figyelt kérdés
2.5 éves kisfiam.az alap dolgokok(apa,anya,pápá,csá,ezt...)nemnagyon beszél, pedig minden nap gyerekek között van bőlcsiben.hogy tudnánk fejleszteni ezen készségét? illetve ha hazajövünk a bölcsiből nem játszik velünk, leül a tv elé, azt bekapcsolja magának és csak nézi. mit lehet tenni?

2017. jún. 14. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nevelni? Távirányítót elvenni és leülni vele játszani, beszélgetni, kint fogócskázni stb.
2017. jún. 14. 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

? Ezt nem is értem. Ti vagytok a felnőttek, odamentek és kikapcsoljátok a tévét és elviszitek pl.motorozni vagy a játszóra, vagy elövesztek papírt színesceruzákkal, gyurmát, stb.

A szókincs fejlesztés érdekében beszélgettek, mesét olvastok, könyvet nézegettek.

2017. jún. 14. 18:16
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Ahol alapszókincs a "csá", ott szerintetek van egyetlen könyv is otthon? Kizárt.
2017. jún. 14. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Húzd ki a tvt, mese csak abban a 20 percben legyen míg te vacsorát készítesz, vagy reggel míg elkészülsz. Olvass neki rengeteget, ha sétáltok akkor végig beszélj hozzá, mond mindennek a levét, kérdezgesd arról ami őt érdekli, pl autók. Ne értsétek meg ha mutogat, mondjátok hogy csak akkor értitek ha elmondja mit szeretne, mint a nagyfiúk.
2017. jún. 14. 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Sok gyerek nem beszél 3 éves kora előtt. A TV-t ne engedd bekapcsolni, nem veletek kell neki játszani, hanem egyedül is játszhat. Este olvashatsz neki mesét, vagy nézegethet képeskönyveket.
2017. jún. 14. 18:37
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

Szabo Borbála Mozdulj rá! c könyve erre valo. A gyerekek mozgással egybekötött mondókával jol haladnak a beszéddel, mentális munkával :)

Az anya taníts engem c könyv pedig több területet fejleszt

A tv-t nullára redukálnám 1-2 nap csak míg zokon veszik, de nagy boldogság nekik ugyanugy az olvasott mese

2017. jún. 14. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
Nem értem, mostanában miért lett ekkora divat a tévét ócsárolni. Persze nem szabad engedni egész nap nézni, de tényleg megdöbbent, amikor olyanokat írnak, hogy napi 20 perc, vagy inkább üljön csak magában, minthogy a szülő bekapcsolja a csúnya-gonosz-rossz tévét. Fél napot a kortársai között tölt a gyerek. Nem amiatt nem beszél, hogy az anyja engedi tévét nézni a sok tökéletes anyukával ellentétben, akik inkább halandzsáznak a gyereküknek vagy csak hagyják hadd legyen el magában. Én gyerekkoromban rengeteget tévéztem, és 2 évesen már folyékonyan beszéltem. Nem ettől függ, hogy mikor kezd el beszélni egy gyerek.
2017. jún. 14. 19:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7-es! Olvasd már el a kérdést! Senki nem ócsárolja a tévét, bevallom az én gyerekem is néz, de azt is hogy szabok neki mértéket. De hogy egy 2.5 évesnél úgy legyen, hogy : "ha hazajövünk a bölcsiből nem játszik velünk, leül a tv elé, azt bekapcsolja magának és csak nézi. mit lehet tenni?" - az durva. A szülő azért csak ne nézze már tétlenül hogy a nem 16 hanem 2.5 éves gyereke bevágja magát a tévé elé. Merjen rászólni, alternatívát kínálni.
2017. jún. 14. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell hazamenni bölcsi után?-hinta, mászóka, labda, bicikli, homokozás. Bármennyire is hibetetlen ezek nagyon is fejlesztőek.

Mondókázzatoj, beszélgessetek sokat.

Rajzoljatok, gyurmázzatok.

Hallgassatok zenét, énekeljetek, táncoljatok.

2017. jún. 15. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!