Borzasztó anyának érzem magam, nektek is szokott lenni
bűntudatotok?
Figyelt kérdés
Van egy 4 éves fiam és egy 2 év 3 hós lányom. Egész nap csak rosszalkodnak.A fiú az értelmiszerző minden rosszaságnak. A fiú annyira rossz (kb 10 alkalomból 7x) hogy nem csinálja meg amit mondok,nem fogad szót,azért is az ellenkezőjét csinálja és a pofámba vigyorog,és a lány meg megy utána. Húzza bele a rosszba. Esténként amikor altatásra kerül a sor ha olyanjuk van lazán másfél óráig ott kell ülni az ágyuk mellett mert csak lesnek,vigyorognak,dumálnak. Idegileg ilyenkor már pattanásig vagyok mert hülyének vagyok nézve. Ráadásul a fiam mostanság rossz alvó lett,sokat kel éjszaka és járkál mert ő nem álmos. Szóval néha annyira vagyok már hogy oda-odasuhintok a fenekükre meg telitorokból üvöltözök velük annyira nem bírok velük néha. Ma este 2 óráig tartott mire elaludtak,megint ordítoztam velük aztán kijöttem a szobájukból (erre elkezdtek sírni utánam :( ) aztán miután elaludtak kisírtam magam hogy nincs türelmem hozzájuk egy rosszalkodós nap után..úgy érzem néha megbukok mint anya,szar anyának érzem magam,és megérteném ha a gyerekeim megutálnának :( :(
Bocsánat hogy hosszú lett,de ki kellett írnom magamból.
Ó, ez a másik kedvencem! Anyuka kezd bedilizni, mert folyton "össze van zárva" a gyerekeivel. Milyen sokan írják ezt itt is, pedig azt sem tudjátok, miről beszéltek. Olvasd el A szobát. Valós történet ihlette, és nem egy vastag/nehéz könyv, de jót tenne neked és a világnézetednek. Ez egy könyv az anyai szeretetről - az igazi anyai szeretetről, nem arról, hogy "meghalnál a gyerekedért", de közben pokollá teszed az életét -, a főszereplő nő ugyanis siralmas körülmények között él a kisfiával, VALÓBAN bezárva, mégse dilizik be, hanem mindent megtesz a gyerekéért.
2017. jún. 14. 12:00
12/16 anonim válasza:
Nem borzalmas anya vagyhanem borzalmasan rossz a napirended,fontossági sorrended. Megkockáztatom,kissé szűklátókörü is. Miért kell mindíg az legyen,amit te akarsz,akár azon az áron is,hogy a családod látja kárát?
2017. jún. 14. 12:32
13/16 anonim válasza:
Nem vagy rossz anya, ez egy ilyen periódus, lehet 2 hét múlva borul az egész. Nálunk idegenek megjegyzik, hogy a kisebbik 2 és fél éves fiam milyen jó fiú lett. Eddig egy ördög volt, viszont most az angyali 6 éves bátyja vette át az ördögi szerepet.
2017. jún. 14. 15:47
14/16 anonim válasza:
A 2 kommentedben nagyon kiválóan leírtad a problémáidat. A felismerés már fél siker. Most már csak megvalósítani kell. Becsüld önmagadat, igen, szánj időt magadra és magatokra (különben a házasságotok is rámegy), a saját érdekedben is: az élet nem arról szól, hogy mártírként végigszenvedjük, és a gyerekek érdekében is, mert nekik egy nyugod, kiegyensúlyozott, boldog, elégedett anyára van szükségük ahhoz, hogy ők is azok legyenek, különben hogyan lennének? A házimunka szükségességét gondold újra: biztos, hogy annyi takarításra van szükség, amennyit te elvégzel? Mi történik, ha csak minden másodikat végzed el? Gyaníthatóan semmi. Járjál el akár baba-mamás közösségbe, barátkozz a munkába visszamenés gondolatával. Talán unatkozik is már az a két gyerek otthon, újabb ingerekre, más társaságra van szükségük.
2017. jún. 14. 19:02
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a támogató szavakat,sokat segítettetek!! :)
2017. jún. 14. 21:35
16/16 anonim válasza:
Kedves egyik válaszoló. A szoba című könyv csak egy kitalált történet, bár nem olvastam a könyvet, a valóságban nem úgy megy, hogy akik be vannak zárva együtt valahová nem veszekszebek, borulnak ki. Épp nemréguben olvastam Anne Frank naplóját, na ők a valóságban ténykeg össze voltak zárva két évig és tényleg elő is jöttek a konfliktusok, akár ordubálások pitiáner dolgokon. Még ha kevés is a pénz nem hiszem el, hogy nem lehet mozdulni valahová. Pl elmenni a legközelebbi zöld területre, természeti környezetbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!