Milyen nagyszülői magatartás lehet káros a gyerekre nézve?
Pl nálunk megesett, hogy lefujta a szél a gyerek sapkáját, elengedve a kisgyerek kezét forgalmas autout mellett és rohant a sapka után...
Másik nagyszulőt láttam, lazán lennhagyta a kislányt játszón, szolva egy inkompetens idegennek, mig hazavitte a kisebbet es visszajött érte(a kisebb addig egyedül otthon...?)
Hajmeresztő, miket művelnek az idősebbek
A szülői tekintély aláásása mindenkire káros.
Amúgy nem csak fizikai, hanem lelki károkat is lehet okozni, ami nagyon káros is lehet.
Pl. a szülők szidalmazása, gyerek szidalmazása (nem megszidásra gondolok), szülői tekintély aláásása, lelki zsarolás
Én pl. több helyen hallottam már amikor azt mondták, hogy tiszta apád/anyád vagy utalva arra, hogy ez mennyire rossz dolog. Erre nagyon tudok ugrani.
És a lelki zsarolások.
"Kapsz cukorkát ha nem mondod el anyunak." Látni lehetett a gyermeki szomoruságot..
Igen, elsősorban ilyen viselkedésre gondoltam, ami nem egyértelműen a testi épségét veszélyezteti, hanem hogy olyanokat mond a nagyszülő, ami pszichésen káros lehet, mint pl. ez a ne mondd el anyádnak dolog.
És ami nem a szülő jelenlétében történik vagy hangzik el.
Az pl. ha mindenben a gyerek kedvét keresi és azonnal ugrik minden kívánságát teljesíteni, az lehet káros?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!