Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiamnak hosszú a haja, és?...

A fiamnak hosszú a haja, és? Miért nézi ezt meg MINDENKI?

Figyelt kérdés

Lassan 3 éves és a háta közepéig ér.

Mikor pici volt fel sem merült a hajvágás gondolata. Szőke volt már akkor is, és felugrott neki, göndör volt, csak ha kihúztam egy tincset akkor láttuk milyen hosszú. Aztán előfordult, hogy összegumiztam hátul. Olyan cuki volt.

Mikor nagyobb lett elkezdtem tőle kérdezgetni, hogy nem akar-e olyan hajat, mint apának meg tesónak van, rövidet. Erre mondta hogy nem. Aztán vágattunk a végéből érezte hogy nem fáj, de többet mégsem akar most sem, pedig a végét elég rendszeresen vágatjuk.

Én ezt elfogadtam. A másik fiunknál is volt választási lehetőség, de ő sokkal korábban mondta, hogy "olyat mint apának". Nála sem erőltettem semmit.

A kérdésem az, hogy egy hosszúhajú kisfiú miért olyan feltűnő jelenség. A rövid hajú kislányok miért nem? Mivel akkor ez lenne a normális. Amúgy érdekes hogy a felnőtt férfiakat nem nézik meg hosszú hajjal. De akkor a kisfiúkat miért? Igazából úgy érzem nekem szólnak azok a tekintetek. Mintha nem fürdetném vagy nem is tudom.

Egyébként a fiamnak nincsen identitászavara, tudja hogy fiú, nincsen még halvány zöld ruhája sem, egyértelműen fiúsan öltözik. Nekem sincsen bajom, mindig is fiút akartam, lányt igazán soha, még másodszor sem, sőt! Szóval nekem sincsenek gondjaim, mielőtt jön az, hogy én ezért szorgalmazom (hallottam ilyet is).

Egyébként szerintem a tévhittel ellentétben egy fiút sokkal nagyobb öröm öltöztetni is mint egy lányt, de a hajából soha nem csinálunk viccet és hülye hajkoronákat. Egy-két módja van annak, ahogy felkötöm a fiam haját.

#fiú #lány #nemkérdés
2017. máj. 29. 23:43
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
76%

Pedig simán lánynak nézik, hidd el :D

Nekem rövid hajam volt, virágos fülivel, és aleendő edzőm első alkalommal megkért, hogy ne a lányöltözőbe menjek... mondom, bocsánat, de kislány vagyok. :)

2017. máj. 31. 21:35
 42/45 anonim ***** válasza:
74%
Jó ne vágad le de akkor copba fogják rakni a haját mert szabadon nem loghat a hosszu haj MÉG lányoknak sem legalábis mi ovinkba ,akkor már tényleg lánynak fogják nézni ,és ez mind miatad lesz .
2017. jún. 1. 05:57
 43/45 A kérdező kommentje:

Mint írtam, gyakran copfozzuk amúgy is, én sem igazán szeretem, ha csak le van engedve, meg őt is van, hogy zavarja, és akkor felkötjük.

De azért elég ellenséges hangnemben tudtok válaszolni, amit annyira nem értek :(

2017. jún. 1. 15:13
 44/45 anonim válasza:
0%
Remélem nem vágattátok le a haját vagy ha igen akkor növesszétek vissza nekem is mindig beszólógattak piszkáltak a tuskó bunkó osztálytársaim évfolyamtársaim illetve más osztályokból ilyen kötekedő nagypofájú bunkó tuskó alakok sose értettem hogy miért piszkálnak mert csöndes visszahúzóckodó srác voltam engem is mindig piszkáltak a hajam miatt mikor rövid hajam volt frufrum volt abba kötöttek bele mikor rövid hajam volt frufru nélkül mert le volt vágva akkor abba kötöttek bele 2007 tavaszán megnövesztettem a hajam félhosszú hosszúra a hajam amit amúgy istenért sem vágatnák le pedig ápolom a hajam amúgy azért növesztettem meg mert metalhead vagyok és biztos hogy egy jó darabig nem fogom levágni amúgy meg állj ki magadért aki bunkóskodik nagyképűsködik annak nyugodtam húzz be üss állj ki magadért verd meg ezeket a tahókat fogj össze néhány haverral és intézd el ezeket a bunkó embereket akinek nem tetszik azt szard le nagy ívben és kit érdekel hogy elmúltak a 90-es évek amúgy meg a legtöbb embernek pont hogy fru fru félhosszú haj hosszú haj raszta haj lófarokba összekötött haj hátra fésült haj sokkal jobban áll mint a kopasz pár mm-es haj vagy a rövid zselézett tüsi haj amúgy meg a legtöbb történelmi korban a férfiaknak is félhosszú hosszú hajuk volt amúgy érdekes hogy a 60-as 70-es 80-as 90-es és 2000-es meg még a 2010-es évek elején sok férfi hordott félhosszú hosszú hajat raszta hajat csikófarokban hordott hajat meg fru frut miért hordanak mostanában kevesebben de kit érdekel nem fogok be állni a sorba.26/f Amúgy meg egy két kommentelő jó nagy bunkó Magyarországon miért ilyen bunkók az emberek tisztelet a kivételnek.
2018. máj. 18. 15:08
 45/45 anonim válasza:
Mi ebben olyan nagy cucc? Mi ebben olyan nagy szám? Amúgy énnekem is elég lányos arcom van ez miatt is állandóan csesztettek curvára idegesített amúgy volt 2-3 vagy 4 éves koromban is félhosszú hosszú hajam még valamikor a 90-es években engem is lánynak néznek néztek holott fiú vagyok abszolút olyan tuskó emberek vannak ebben az országban hogy ez nem igaz én voltam az utolsó kommentelő.26/F metalhead
2018. máj. 18. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!