Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire átlagos ez egy két...

Mennyire átlagos ez egy két évestől? Nulla türelem, nem érti meg, hogy nem stb.

Figyelt kérdés

A következő dolgokat képtelen vagyok megtanítani neki, de még szikráját sem látom, hogy haladnánk. Ha akar valamit és én pl főzök, pucolok , wc-n ülök visít! Torka szakadtából és rángat. Nem érti meg, hogy épp nem tudok menni. De megse hallja, mert visít. Ez kb mindennel így van, ha azonnal nem tudok reagálni, segíteni stb. És sokszor nem tudok azonnal. Másodpercet sem vár.

Másik, kirohan az útra a kocsik közé. Egy éve gyakoroljuk, hogy nem. Hát gyakorlatilag rángatná ki magát a kezemből és rohanna. Nagyon veszélyes.

Minden veszélyes dologgal így van. Megégette már magát a sütővel, ettől független folyton ott fogdossa.

Ha lemerek ülni, már ordít és rángat, hogy menjünk ki a konyhába. Hiába jól elvolt, mihelyt leülök már cibálna ki. És ordít!

Ez belefér még a kori sajátosságba?

2017. máj. 23. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez már azért túlzás.
2017. máj. 23. 19:39
 2/6 anonim ***** válasza:
36%

Feszegeti a határokat. Ne hagyd magad mert a végén a fejedre nő. Nem kell egyből ugrani, ha valamit akar (persze neked kell tudni mi a fontos és mi a hiszti).

Mostanában nálunk nem hagyja, hogy beszélgessünk. Ilyenkor elmondjuk neki, hogy márpedig beszélgetni fogunk. Ha elkezd üvölteni akkor elküldöm a szobájába és megmondom, hogy ott nyugodtan hisztizhet ha meg befejezte jöjjön ki és beszélgethet velünk.

2017. máj. 23. 20:17
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Annyira más és más minden gyerek (az én 2 gyermekem között is egetverő különbségek vannak az általad leírtak szempontjából, pedig ugyanúgy neveljük őket),hogy el tudom képzelni, hogy simán belefér. Lányom barátnője is mindig kirohant az útra ennyi idősen,hiába tanítgatták és pl. a fiam sem bír várni,ordít míg pisilek,ha nem jöhet be és mindig azért is azt csinálja,amit töltök stb. Ha nagyon nyugtalanít a dolog, szerintem kérdezz meg szakembert erről (orvost, védőnőt, hondozónőt,ha bölcsis...). Ebben a korban diagnózist viszont nem igazán fognak adni
2017. máj. 23. 20:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocsánat,tiltok, nem töltök (okos telefon a fejemre nő...)

A következetesség tényleg fontos amúgy, de szerintem nem csak a határok feszegetéséről van szó,hanem egyszerűen nem tudják felmérni,miért nem szabad,nem értik,hogy visszamész majd stb. csak van,akik elfogadják anya magyarázatát,vannak akik nem és szeretnék maguk irányítani a dolgokat

2017. máj. 23. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Beszélgessetek sokat, és figyeld meg hogy mennyire érti meg azt amit mondasz? Mennyire végez el utasításokat amit kérsz tőle? Ő mennyire beszél már? Hogyan érteti meg magát?

Legyél határozott, de amiben lehet kössetek kompromisszumot. Pl a közlekedésben: a járdán sétálhat egyedül vagy kismotorral, de az úttesten kézen fogva mentek át, ha rángatja magát, akkor is!

Ha leülsz rángat ki a konyhába-engem a lányom akkor rángatott a konyhába, ha éhes volt. Egyébként ha leültem ő is rögtön velem akart játszani.

Főzésbe, teregetésbe, porszívózásba vond be őt is, csináljátok együtt.

2017. máj. 23. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:
MInt az unokaöcsém... ő már 3,5éves és még mindig ilyen. Az útra kirohanásban is- és az ordításban is.
2017. máj. 27. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!