SOS. Félrenyelt a kislányom, vigyem a kórházba?
Ma ívás közben kétszer is félrenyelt egy kis vizet, köhögött utána rendesen. De mi van ha víz ment a tüdejébe??? Ezt találtam, nagyon megijedtem.
Nem kell ezt túldramatizálni. Te hányszor voltál úgy h fllrenyeltél. Mégis élsz!
Azért ha minden félrenyelésnél viszi mindenki az ügyelezre a gyereket ugen hosszú sor lenne. ( annyi idő alatt is megfulladna)
Sajnos családban történt olyan, hogy valaki megfulladt mert víz gyűlt a tüdejébe. De az egy nagyon hosszú izomsorvadásos probléma miatt történt.
Amíg tud köhögni, nincsen baj. Ha nem tud köhögni mert az izmai nem képesek rá, nem tud mozogni, felborul emiatt a szervezete akkor hónapok múlva lehet tragédia.
De a kislányod ügyes és köhög :) Tényleg arra gondolj, hogy te is hányszor félrenyeltél már.
Ha azóta nincs baja, felesleges. A köhögés pont azért van, hogy a légcsőból kikerüljön, ami oda került a nyelőcső helyett.
Ne aggódj, nem lesz semmi baja. Ha lenne, egyfolytában köhögne azóta is, meg fulladozna.
Megnéztem a cikket, de ott tóba esett gyerekről írnak. Ne keverd össze a két esetet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!