Árthat a gyereknek az ijesztgetés?
Nagymama olyanokat mond a két és fél éves kislánynak, hogy pl: viselkedjen jól, mert intézetbe kerül, elviszik a cigányok, ne hisztizzen, mert levágja a fülét, és mutogatja neki az ollót.
Szerintem ez a nevelés nem helyes, mert ki tudja milyen félelmek alakulnak ki egy kisgyerekben. Vagy én gondolom ezt rosszul?
Uh, ez durva, szerintem ez már az árthat kategória,beszélj a nagymamával és állítsd le.
Én maximum a fognyűvő manóval szoktam ijesztgetni, mert nagyon nehezen hajlandó fogat mosni... de ezek... :O...
Ez lelki terror és szóbeli bántalmazás.
Ha a szép szó nem használ, én nem hagynám egyedül a nagymamával, ha pedig a jelenlétemben ilyet mondana, azonnal hangosan rendreutasítanám, hogy ne hazudjon. Igen, a gyerek előtt.
Ez lelki terror és verbális bántalmazás.
Amikor meghallod, a gyerek előtt mondd hangosan, hogy a nagymama viccel és ez egy buta vicc, így nem szabad beszélni.
Négyszemközt pedig állítsd le a nénit! Levágja a fülét ollóval?! Intézetbe kerül?! Nem normális.
Rá szoktam szólni a mamára, van is sértődés.
A gyerek előtt szoktam mondani, hogy a mama megy az intézetbe ha ilyeneket mond stb.... Kettesben már nem nagyon merem vele hagyni, mert ki tudja miket mond neki.
Szerinte ez a helyes nevelés, mert a gyerek egyből jól viselkedik.
Ez sima félelemkeltés és ahogy írták, bizony a bántalmazás egy fajtája.
A főkérdés alapján azt hittem, olyan ijesztegetésről van szó, amikor a fal mögül előugrik az ember, hogy "húú, szellem vagyok!".
Amit leírtál, az sima bántalmazás.
Aha... helyes nevelés, mert jól viselkedik a gyerek... Aztán nem tudod majd, hogy mitől pisil be még 5 évesen is, meg miért sír fel éjszaka óránként.
Szerintem az se jobb, ha azt hallja, hogy a nagymama megy az intézetbe, mert ugyanazt jelenti: aki rossz, azt nem szeretik és megszabadulnak tőle.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy felnőttnek ennyi esze van... :(
A nagyi valami szadista állat vagy mi?
Tök hülye!!!
Ez már ártalmas.
Nekem beugrott a gyerekkorom. Figyeltük a zsákos zsidót az utcán a kerítés mögül, hogy tényleg értünk jön e. Rettegtünk a cigányoktól is. Ez mind a nagymamánknak köszönhető.
De gyerekként ugyanilyen ijesztő volt a kihajt a dinnye/cseresznyemag a hasunkban, meg a tűztől bepisilős dolog. Egy csomót figyeltük a fülünk és az orrunk, hogy csírázik e már, és persze továbbvittük a gondolatot, hogy beszövi az agyunkat meg a torkunkat és meghalunk..
Nem tudom hol a határ, ugyanúgy szaladtunk a gyere ide vagy kapsz egy pofont elöl, mint a zsákos zsidótól.
Az ollós és a pofon nyilván durva, de felnőtt fejjel a cigányos/zsidós csak rasszista, a magos meg még vicces is. Gyermekként egyformán ijesztő volt mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!