Hogy mondjam meg a kolleganőmnek, hogy semmiképpen nem szeretném, ha egy ovis csoportba járnának a gyerekeink?
Nem szeretnék sértődést, főleg, hogy ősztől egy munkahelyre megyünk vissza és jóban is vagyunk.
De a gyereke számomra elviselhetetlen, mindenképp szeretném elkerülni, hogy egy csoportba menjen a fia a lányommal, mert egy nagyon agresszív, erőszakos, neveletlen kisgyerek.
Mondta, hogy milyen jó lesz, mert elhozhatjuk egymás gyerekeit délután (majdnem ugyanott lakunk), együtt lehetnek egész nap stb.
Én ekkor megmondtam, hogy ne haragudjon, de én nem vállalnék felelősséget a gyerekéért, és abban sem vagyok biztos, hogy a saját fia mellett képes lenne az én kislányomra vigyázni.
Illetve én direkt más ovikat (is) néztem, de ő mondta, hogyha mi nem a körzetesbe megyünk, ők is jelentkezni fognak oda, ahová mi.
Mi erre a megoldás?
Csak egy kiscsoport van az oviban? Ha van több is, akkor semmi gond, az intézményvezetőt meg kell kérni, hogy másikba tegye. Szerintem simán megoldják.
Ha csak egy csoport van, az gáz. Ez esetben másik oviba íratnám, de ez nem egyszerű mivel helyhiány miatt meg szoktak teli a körzetesekkel. Indoknak csak annyit mondanék, hogy voltam megnézni az óvodát és sokkal szimpatikusabb volt mint ez. Valamit biztos lehet mondani pl, a másik oviban van korcsolya, úszás, angol tanítás, néptánc, lovaglás mit tudom én mi, ami a körzetesetekben nincs, de nektek nagyon tetszett. Ha tényleg fennáll a veszély, hogy ő is oda íratja, akkor vidd fizetősbe (ha megteheted).
Viszont. A lányod nem fog a fiaddal játszani ebben az oviban sem, mert a gyerekek hamar szeparálódnak, fiúk a fiúkkal, lányok a lányokkal. Másodszor, hiába menekülsz, egy hülyegyerek mindig, minden csoportban van. De én megértelek én is próbálkoznék valami megoldással. Abban nem bíznék, hogy az óvónők lerendezik. Nálunk a magánoviban sem tudják, pedig ott kevesebb a csoport létszám. Egyszerűen vannak olyan kis gonosz szemétládák akik fél szemmel mindig azt nézik, mikor nem figyel az óvónő csak egyetlen másodpercig. Sajnos nálunk is volt már olyan, hogy az egyik gyereket vinni kell összevarratni a fejét mert egy ilyen kis agresszív gyerek hozzácsapta a fejét az ajtóhoz. De szerintem egy ilyen tuti minden oviban van.
Én is máshová vinném amiről nem tud. Aztàn megmondod hogy az utolsó pillanatban mégis ezt az ovit választottatok. Magyarázkodni szerintem felesleges.
De arra készülj hogy minden ovoban lesz legalább egy ilyen gyerek, max sértődés nem lesz mert nem kell elviselned.
Van abban is igazság amit te írsz utolsó. Ettől függetlenül senki nem szeretne olyan társaságban lenni ahol egy-egy kis agresszor miatt folyamatosan védekező pozícióban kell lenni, mert nem tudni, hogy a kis vadállat mikor támad.
Meg nehéz megvédeni magát a gyereknek amikor pl hátulról jön a gyerek és váratlanul jól a vállába harap. Meg amikor a 15 kilós kislányt nekicsapja a 25 kilós kisfiú az ajtókeretnek.
Ja persze ezt ugy gondoltam, hogy normalis stilusban, nem kell neki esni, csak illedelmesen magyarazd el, hogy ne haragudj, de en nem szeretnem, hogy egy ovodaba jarjanak, mert nekem annyira nem tetszik, ahogy a te gyereked viselkedik, nekem ezek nem fernek bele, es nem is szeretnek felelosseget vallalni erte, hogy en hozzam el az ovibol.
(elozo voltam)
16: minden agressziv, vad gyerekes szulo azzal vedekezik hogy jajj a mai anyukak mindent elinteznek a gyerekek helyett. Mar bocs de nem a bantott gyerekek lesznek (dehogy lesznek) agresszorok, vagy ha igen, biztosan nem attol hogy a felnottek megvedik oket! A Te gyereked viszont mar mist egy agresszor, ahogy a tobbi vad is akik elol az ember probalja tavol tartani a sajatjat.
Mar bocs de egy pl. en fiamat ha megrugjak vagy megcsipik, nem rug es csip vissza, mert tole teljesen idegen a fizikai eroszak! Raszol az agressziv gyerekre de az agressziv kolykoknek pont hogy szart sem er ha egy korulbeli rajuk szol! A nyugodt gyerekeket is fizikai eroszakra eroszakra kellene tan nevelnunk, hogy a vadakkal el tudjanak banni?? Nem. Az agresszorokat lene visszafogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!