Szerintetek ez problémára utalhat?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy éppen most 3 éves fiam.Viszonylag később kezdett mindent( járni,beszélni).Sokszor még most is úgy beszél,hogy csak mi értjük ( néha mi sem).Mindent megért.Sokszor volt ,hogy tanítgattuk a színekre pl.Többször volt,hogy megtudta mutogatni őket helyesen,aztán van,hogy össze vissza keveri őket,mint akinek sosem tanítgatták.Ha megkérdezem a nevét,nem mondja meg vagy azt mondja " nem tudom".Pedig tudja...Emiatt sokszor kaptam már furcsa rosszalló tekinteteket..Mintha " beteg" lenne a gyerekem.Szerintetek ez normális,más gyereke is csinál így,vagy aggódnom kellene? Hozzá kell tennem,hogy iszonyatosan dacos,akaratos.Sokszor csak azért sem fogad szót.Lehet emiatt van? Mit gondoltok? Nagyon aggódom.2017. máj. 6. 20:52
1/4 anonim válasza:
Szerintem csak dacos. Az exem fia 4 eves, es nem tudja a szineket.
Ha gond van, az ovoda ugyis jelzi majd.
2/4 anonim válasza:
Ehhez ismernünk kéne őt, így bármi lehet. Van olyan, hogy csak szivatnak, de lehet, hogy tényleg nem tudja akkor. Vizsgáltasd meg, az a biztos.
3/4 anonim válasza:
Gondolom most megy oviba.Majd javulni fog.Én is nehezen tanultam beszélni.3 éves sz helyett s-et,r helyett j-t, betűket hagytam ki a szavakból pl. állat helyett áat-ot mondtam meg troli helyett tojit meg hasonlók.
Oviban javulni fog.Hanem akkor lehet majd aggódni
4/4 anonim válasza:
Szia! Az én Kisfiam 2,5 éves. 1,5 éves kora óta kerek mondatokban beszél velünk, idegenek előtt meg se szólal szinte! Bármit kérdeznek, lehajtja a fejét! Életkori sajátosság, ezen ne aggódj! Ráadásul pasi, szóval azért se! Mennyivel kezdett később járni, beszélni? Ez fontos lehet! Egyébként hivatalosan 6 évesen tudják helyesen használni az "r" hangot a beszédben! A "nem akarja" és a "nem tudja" között nagy a különbség! Ha egyszer megcsinálta, akkor tudja, max. nem akarja! Nem bazári majom, hogy szerepeljen, akinek nem tetszik nyaljon sót! Ő egy kis ember, akinek lehet, hogy nincs kedve reggel 9-kor parádézni, mert kicsi, álmos és stb. Ő egy kisgyerek, aki inkább bújna anyucihoz az ágyikóba, ahelyett hogy felkeljen és óvodába menjen minden reggel! Beteg? Nem! Csak mások az igényei! Hétfő reggel, Garfield! Mond valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!