Mi volt eddig a legnagyobb dolog, amivel a frászt hozta rád a gyermeked?
Például balesetet szenvedett, vagy balesetveszélyes dolgot művelt stb.
Hány éves volt akkor?
#nincs Nála szeretőbb anyuka
#elengedjem hozzájuk a gyerekemet
Igazad van, visszaszívom, hogy pipa vagyok rá, nem akartalak megbántani azzal, hogy kritizálom Anyukádat.
Nem gondoltam abba bele, hogy neki sem lehetett ez könnyű, és nyilván azóta ezerszer jobban figyel és vigyáz, mint bárki, akinél nem történt semmi.
7-es voltam.
Gyerekem ugy tűnik érti, hogy az autout tiltott zona, már babakorátol tanutom a "veszélyes' fogalom megértésére, ha ezt használom komolyan kell vennie, ugy tűnik tisztában is van vele pl amikor rántást csinálok is ügyesen hallgat rám hogy álljon messzebb, pedig dackorszak van.
Viszont én ennek ellenére nem bizok ilyenben benne, MERT gyerek, más a veszélyesség megítélése.
Pláne szorakozik is ezzel.pl tanitom, hogy ne hirtelenkedjen, pl ne kapjon a kutyák felé, lassan kell mozogni, erre pl zebránál állásnál hirtelen oldalra elmozdul egy lépést, aztán a másik oldalra szoval direkt hirtelen megindul, de nem megy sehova csak a reflexemmel szorakozik. MINDIG fogom valahol. Multkor ő vette eszre hamarabb hogy zöld van, en elbambultam, megint kisprintelt hirtelen, a kezem azonnal reflexből tartotta vissza, magamon is meglepodtem, mert az agyamig el sem jutott még a szitu.amugy hivatalosan is egy masodperc az emberi agy reakcioideje ez elég a bajhoz is.
*anug értékeli az agy a szitut és cselekvést indít, a kettő közti idő egy másodperc.azt ugy lehet mérni hogy kimondod, hogy 22. Ez hivatalosan egy masodpercnyi ido. Ez baj esetén tul sok islehet. A féktávolság is ennek fuggvényében van meghatározva.
Akinek a gyereke nyugodtabb, annak még reflexben sincs a fokozottabb figyelem.talán veszelyesebb is, mint annak aki folyamatos készenlétben van gyerek mellett.
Fiokot pakoltam, elbambultam. Fiam raharapott egy tubus Technokolra...kb. masfel eves volt.
Nem lett baja szerencsere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!