Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hasonló helyzetben te megbünte...

Hasonló helyzetben te megbüntetnéd a gyereked?

Figyelt kérdés

Kertesházban lakunk, a mellettünk lévő házban anyósomék laknak. 6 és fél éves lányom egyedül is ki szokott menni az udvarra játszani, ilyenkor néha átmegy anyósomékhoz is. A szabály az, hogy nem mehet a kapun kívülre, valamint ha átmegy anyósomékhoz, vagy ketten elmennek valahova, akkor minden esetben szólnia kell nekem.

Már egyszer előfordult, hogy ketten elmentek sétálni és nem szóltak nekem. Akkor nem büntettem meg a lányom, mondván, hogy ez volt az első eset és még egyszer megbeszéltük a szabályokat.

Ma délután ismét kiment egyedül játszani a lányom, és amikor negyed óra múlva kimentem hozzá, akkor nem volt sehol. Apósom azt mondta, hogy anyósommal elmentek valahova. Elmentem megkeresni, kiderült, hogy elmentek anyósom szüleihez, akik kb 500méterre laknak tőlünk. Mikor kérdőre vontam a lányomat a tette miatt, azt mondta, hogy azért nem szólt, mert a mami azt mondta nem kell. Anyósom mondta, hogy ez igaz, ő mondta, hogy ne szóljon mert csak pár percre mentek el (ez nem igaz, hiszen már eltelt legalább fél óra). Nem akartam jelenetet rendezni, de nagyon dühös vagyok. A lányomra is és az anyósomra is.

Most azon gondolkodom, hogy mivel büntessem meg a lányom, vagy egyátalán kapjon-e büntetést. Hiszen már másodszor szegte meg a szabályt.

Ti mit gondoltok, illetve mit tettetek volna?

2010. máj. 14. 18:47
1 2
 1/18 anonim válasza:
55%
igaz szólhattak vna , de egy kicsit te is túlreagálod sztem
2010. máj. 14. 18:53
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
a lányod ostorozása helyett inkább az anyosoddal beszélj hogy szoljon legközelebb ha elmennek. mivel gondolom a lányod szereti a mamát és NEKI azt mondta hogy nem kell szólni elfogadta. Ezt ne a lányodon verd le.
2010. máj. 14. 18:55
 3/18 anonim ***** válasza:
80%

hát én az anyóssal mindenképp beszélnék, hogy ezt mégis hogy képzeli, hogy csak úgy szó nélkül elviszi. ez így nem normális. és a lánynak is szóljál, hogy minden esetben szóljon neked, hogy tudjad hol van.

megbüntetni? attól függ milyen szigorúak vagytok. meg lehet, és akkor legközelebb eszébe jut, hogy nem veszt azzal semmit, ha megkérdezi tőled, hogy átmehet e, s ha onnan elmennek, akkor is haza lehet szaladni, hogy anyu, elmehetek?

4/18 anonim ***** válasza:
100%
miért kéne mebüntetni?? a gyerek mindíg a felnőttekre hallgat ....és most az anyósod tehet róla nem a gyerek...a anyósod nem mondta volna neki hogy nem kell szólni tuti odament volna megkérdezni hogy elmehet e...szóval sztem az anyóssal kell megbeszélni a gyerek nem tehet róla
 5/18 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem a lányodnak egy ejnye-bejnye bőven elég, hiszen nem Ő bírálta felül a szabályaidat, hanem az anyósod. Meg kell beszélni a kislánnyal, hogy amit az anya mond, az az első, és mindig azt kell csinálni, hiába mond a mama mást. Aztán ha látod Rajta, hogy megértette, ügyesen megbeszéltétek, puszi, ölelés :) Aztán amikor nem látja a kislányod én a helyedbe elkapnám az anyósodat, és jól helyre raknám. Nem csak azért, mert felül bírálja a gyereked felé felállított szabályokat, hanem azért is, mert (mivel Ő is anya, tudhatná) a frászt hozta Rád. Én is rosszul lennék, ha a lányom azt mondja, kimegy játszani, aztán sehol nem találom. Anyósodat kéne megbüntetni azzal, hogy egy darabig nem látja az unokát, csak az a kislánynak is büntetés lenne, mert gondolom szereti a mamit, ha át jár Hozzájuk. De az anyóst mindenképp tedd helyre szerintem!
2010. máj. 14. 18:57
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne a gyereket bantsd. O szotfogadott a mamanak is mert szereti. Azert beszeld meg vele szepen, hogy amit anya mond az az elso szabaly. Az anyosoddal beszeld meg hogy ne forditsa ellened a gyereket azzal hogy amire te neveled o az ellenkezojet teteti vele. Az en anyosm de meg anyam se vigye el szo nelkul a haz kertjebol a gyerekem mert tobbet meg kettesben sem hagynam oket. Te vagy az anyja, igenis szoljanak, semmibe sem tartott volna. Honnan tudhatnad hogy vele van vagy epp tortent valami a kicsivel. Jogod van tudni hol van a gyerek. Igen 2 percre is.
2010. máj. 14. 19:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

én anyóst szidnám meg.Igenis tessék szólni ha elmennek vagy nem megy többet át a gyerek.Annyi szörnyűséget hallani.egy gyerek csak gyerek,meglát valami és utána szalad,vagy akármi.Tessék szólni ugyan mibe kerül??

A gyerekkel meg beszélgess el,hogy anyuka szava számít igazán,ha te azt mondod szóljon bárki bármit mondhat,neki szólni kell.ezt sokat kell neki magyarázni de megbüntetni ne büntesd mert azt nem értené és nem is tanulna belőle.a büntetés akkor járna ha egyedül menne el a nélkül ha szólna.Anyós meg picit okosabb is lehetne.és nem reagálod túl.Vigyázni kell a gyerekeinkre.A csavargás nem játék és az őszinteségre és a szót fogadásra nevelés nagyon fontos.Az életébe kerülhet a szófogadás.Ezt meg kell tanulni

2010. máj. 14. 19:31
 8/18 A kérdező kommentje:

Megbeszéltem anyósommal a történteket, de szerinte túlreagálom a dolgot. Hiába mondtam neki, hogy nem az a gond, hogy elvitte a lányomat, hanem az, hogy szó nélkül mentek el. Erre elkezdett duzzogni és azt mondta, hogy jó, akkor soha többé nem viszi el sehová a lányomat, ki se megy hozzá, úgyhogy nyugodtan engedjem ki.

Hát komolyan mondom nem értem, még ő van felháborodva hogy szólni mertem.

A büntetésen pedig azért gondolkodom, mert mint írtam ez nem az első eset volt. Már többször megbeszéltük a lányommal, hogy minden esetben szóljon ha elmennek itthonról.

Köszönöm a válaszokat!

2010. máj. 14. 19:50
 9/18 anonim ***** válasza:
86%

azért ennyire ne legyél más vaskalapos uramisten!!

Legfeljebb beszélj a lányoddal de büntetni???

mi lesz később amikor jönnek az igazán nagy dolgok?

2010. máj. 14. 20:11
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
az anyósod duzzogjon csak, ha felnőtt ember létére ezt nem érti meg. Nem vélemény kérdése. Az van, amit Te mondasz, és kész! Nincs apelláta. Ha meg nem tudja felfogni, hát az Ő baja. A lányod meg CSAK AKKOR büntesd, ha az előző ilyen esetnél elmondtad Neki, hogy ha a mama azt mondja, hogy nem kell szólni, akkor is szóljon. Hiszen a gyerek a felnőttnek fogad szót, az anyósod (kora szerint) meg felnőtt. Egy pici lány nem érzi úgy, hogy egy felnőtt mellett Neki joga van bárhogy máshogy cselekedni, mint amit az mond neki. Szót fogad, és ez jó is, csak most hülyeséget csinált a felnőtt, a gyerek meg sajnos elfogadta... Tényleg nem a kislány tehet róla, én nem büntetném, de tényleg Te tudod.
2010. máj. 14. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!