Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a mértéke annak az ajándékn...

Mi a mértéke annak az ajándéknak amit az óvónőknek adtok, v ad egy csoport az egész éves munkájáért egy lelkiismeretes JÓ óvónőnek?

Figyelt kérdés
Nem gondoljátok, h méltatlan az ami történt? Ismerős óvónő a csoporttól évzáróra 1 cserép begóniát kapott. Ugyanennyit a társa, meg a dajka! Nem panaszkodtak. Megalázó, mikor saját pénzükből veszik a kartont, a krepp-papírt...
2010. máj. 14. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, nem az ajándékért csináljuk:)

Számomra ugyanannyi örömöt rejt 1 cserép virág, mint akármennyi drága ajándék:)

Egy óvónő:)

2010. máj. 14. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Szerintem meg számít,hogy ne csak egy cserép virággal köszönjük meg a sok munkát és törődést, amit a gyermekeinkért tesznek! Én mindig külön ajándékozom az óvónőket, pedagógusokat és rajtam kívül még sokan teszik ezt! Biztos nagyon örülnek minden egyes ajándéknak, ahogy mindenki szeret kapni és adni is! Én imádok ajándékozni, mégha nem is drága az ajándék!

És Ők meg is érdemlik!

2010. máj. 14. 17:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Most ne legyen félreértve, azt kifogásolom a helyzetben, h egy születésnapra se viszek egy doboz tejfölt. Ha csak annyi pénzem van, vegyek inkább belőle egy szál szegfűt csomagolás-zöld nélkül. Ha egy szülő, v gyerek adja, rendben, de h egy csoportnyi szülő....
2010. máj. 14. 18:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk az oviban a gyurmát, kartont, krepppapírt, ragasztót, stb. a csoportpénzből (havi 500,-Ft/fő) vettük, ha elfogyott a pénz, beadtuk a szükséges különbözetet (egyszer volt erre szükség). "Tanév" végén az óvónénik és a dadus egy-egy kb.4-5ezer forintos virágcsokrot és egy-egy finom bonbont kaptak (1-2ezer között), mindhárman egyformát. Ez fejenként kb.6-7ezer, 3 főre 18-21ezer, a harmincfős csoportra lebontva családonként kb. 6-700 Forint. Ezt 1 alkalomtól eltekintve mindig kigazdálkodtuk a csoportpénzből (szmk-s voltam).

Nem hiszem, hogy ennél nagyobb ajándékra szükség lenne és nem is éreztem soha azt, hogy bármelyik óvónéni vagy dadus ennél többet "várt volna el".

2010. máj. 22. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:

anyós óvónéni

ő annak is örül, ha a gyerek rajzol neki egy virágot! sőt, annak örül igazán, ha igazi óvónéni.

ők egyébként vázát, kisebb ajándékkosarat (csoki, kávé stb.), terítőt, ilyesmit szoktak kapni, pár ezer ft értékben, amit a szülők adnak össze.

a krepp-papírt meg csoportpénzből veszik, ez kb. 500 ft/gyerek/év. a wc-papírt, szalvétát, zsepit, fogkrémet a szülők hordják be.

2010. máj. 22. 13:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Néha nálunk is vásárolgatnak a saját pénzükből az óvónők, bár van sok pénze az SZMK-nak. Nálunk viszont minden óvónő, dajka kap egy csokor virágot, és mellé vázát vagy valami más maradandó dolgot.
2010. máj. 22. 14:45
 7/8 anonim válasza:
Sziasztok! szerintem bőven elég a virág meg a bonbon v váza, mert amit némelyik oviban csinálnak ebből a ballagásból az nekem kicsit sok...az egyik óvodába pl. aranyláncot kapott az óvónő direkt nem írtam pontos ovit. és vannak olyanok is pl öcsém óvónője, akiknek legszívesebben a virágon kívül csak megköszönnném hogy nem óvja többé az öcsém.... persze tisztelet a kivételnek!!!!!
2010. máj. 23. 09:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az óvonénik általában a kapott ajándékot tovább adják a családban valakinek, mert nem tartogatnak otthon 100 vázát, és talán annyi csokit sem eszegetnek, a szándék szép, de semmi értelme. A szülők azt gondolják talán így jobban figyelnek a gyerekeikre, pedig nem. Éppen úgy ahogyan tudnak, ez egy hivatás, munka, amit lehet szeretni nem szeretni csinálják, ahogyan tudják. Az az Óvonéni akit aranylánccal díjaznak a szülők, és ezért kedvesebb, és figyelmesebb a gyerekekhez nem gondolom, hogy jó, és példaértékű nevelő!!! Ki az aki a közértbe a pénztáros néninek évvégén ajándékot visz? Pedig Ők sokkal kevesebbet keresnek. Az Óvonők, nem kevés fizetésből élnek, és nincsennek nehéz helyzetben, ezt csak mi "buta" szülők rontjuk el, pont úgy ahogyan az orvosi rendelőkben ahol dugdossák a pénzeket a zsebekbe, pedig mindenki meghal egyszer, és nem az orvoson múlik, hogy hogyan.
2010. máj. 23. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!