Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenhol egyeznek a párok a...

Mindenhol egyeznek a párok a gyerek nevelésén?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Van egy 2 éves gyerekünk és egyszerűen állandóan vitázunk a nevelésén.A fontosabb dolgokba egyet értünk, de vannak olyan szokásai a gyerekünknek ami állandóan vitát szít..Most pl az hogy szoktassuk le az ujjszopásról.Én nem élem meg rosszul hogy szopizza az ujját, megnyugtatja, nem rosszaságból csinálja..A férjem szerint viszont mindig szólni kell neki, ki kell rántani az ujját, vagy szankciókat alkalmazni mert rengeteg baci bemegy a szájába, csúnyán fognak állni a fogai, és beszéd hibás lesz.Tudom elég piszlicsáré ügynek tűnik, de mi már külön alszunk sajnos emiatt mert a kislányunk is velünk alszik és a férjem annyira nem tűri az ujjszopit.Komilyan kész röhej de félek hogy válóok lesz nálunk..:(
2017. ápr. 22. 16:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%

Mennyi válás lesz itt:)

Egy pont az egyedülállóság mellett, senkivel sem veszekszem, nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok.

A szüleim csak egy dologban nem értettek egyet. Verni kell a rossz gyereket, vagy csak kiabálni vele. Mindenki a saját módszerét alkalmazta, ennek eredményeképp elkezdtük kerülni az épp nemkívánatos embert.

Néha jobban megérte egy két pofon, mint félóra üvöltés a megváltoztathatatlanról.

Szerintem ha nem tudtok megegyezni, alkalmazzátok külön a dolgokat. Ha a pároddal van nincs ujjszopás, ha veled, akkor szabad. Én ebből nem engednék, a fogak állapota genetika, a gyerek meg így nyugtatja meg magát. Ha majd nagyobb lesz úgyis abbahagyja. A fogszabályozás meg minden gyerekre ráfér.

2017. ápr. 22. 17:52
 12/19 anonim ***** válasza:
9%

Semmi gond nincs azzal, ha egy kicsi gyerek a szüleivel alszik. Pont az nem tesz jót, ha már a csecsemő ki van vágva nemhogy külön ágyba, hanem külön szobába. Világviszonylatban ritka sz@r szülők a magyar anyák többsége. Mindig ledöbbenek rajtuk a külföldi ismerősök, rokonok is. Azon is, hogy milyen feleségek xD

Ami pedig a nevelést illeti, a gyerek előtt nem szabad veszekedni a módszeren ! Egységesnek kell lenni, megbeszélni hogyan nevelitek. Különben a gyerek kijátsza a szülőket egymás ellen. Arról nem is beszélve, hogy instabil lesz a lelki világa. Nem tudja kinek fogadjon szót és hallgazhatja a szülei veszekedését.

2017. ápr. 22. 18:37
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

És 7 év után jött a gyerek,vele alszol,a férjedet meg kivágtad máshová,mert őt zavarja a gyerek ujjszopása. Nem lehet,hogy az zavarja,hogy veletek alszik és a képébe cuppog? Vagy simán,hogy veletek alszik?

Egy gyerek nem attól lesz lelkisérült,ha külön alszik,hanem pl attól ha vitát hall,és nem látja a szülein,hogy szeretik egymást.

A nagy lányom az apjától való elköltözés után egy évvel kezdte el kiadni magából a stresszt,hogy anya,apa mindig ordibált veled... Borzasztó volt hallani. Azóta férjem van,közös baba is már és a lányom is totál helyre jött. És a baba is külön ágyban alszik születésétöl. És egy világáldott teremtés,sose sír és nem is sírt.

2017. ápr. 22. 19:11
 14/19 anonim ***** válasza:
42%
De a kérdésedre a válasz. Nálunk egyezik,másodjára már jól döntöttem és az mellett állapodtam meg,azt engedtem a nagy lányom életébe,aki mind apának,mind társnak megfelelő.
2017. ápr. 22. 19:13
 15/19 A kérdező kommentje:
Soha nem veszekszünk előtte..Kiabálni pedig sem vele, sem mással nem szoktunk..Nálunk úgy zajlik egy ilyen vita hogy mondja a kislánynak hogy légyszi vedd ki a szádból az ujjadat..Ő erre kiveszi, de amint megfeledkezik magáról visszadugja..és ha játszunk mindig mondha a férhem hogy én is szóljak rá..Erre én hogy :Dehát engem ez nem zavar??És ő erre elmegy futni, vagy elviszi a kutyát sétálni..mikor elalszik a kislány akkor hajtogatja hogy csak együtt fog ez menni, nem szabad széthúznunk.Mert ha engem zavar a hiszti ő mindig mellém áll, segít.Egyébként tény és való hogy a cuppogás is idegesíti.Nem vágom ki, csak mikor este elmondom hogy ez engem nem zavar akkor feláll, és kimegy a szobából.és a nappaliban alszik..Bánt hogy nem enged.Hogy nem látja be hogy ez nem a legrosszabb dolog.Félek hogy rossz a kislánynak hogy megtiltjuk hogy megnyugtassa magát, félek hogy más rosszabb szokást vesz fel..Sokáig pedig nem maradhat hogy külön alszik. Most megbékéltünk de gondolom estig, mikor kezdődik minden előröl.
2017. ápr. 22. 19:43
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
akárhogy is, a kislány érzi rajtatok a feszültséget..hidd el mindent észrevesz, akkor is ha nem kiabáltok előtte...és ha a férjed rá szól, akkor ne menj ellene, akkor se ha kiabálás nélkül teszed...tehát ha játszotok és ő rászól a cumi miatt, te ne mondd azt a kislány előtt hogy te nem szólsz rá mert nem zavar...ugyanígy ha játszotok és te mondjuk rászólsz hogy húzzon zoknit, a férjed ne mondja a kislány előtt hogy cska ha van kedved de nem fontos ha nem akarsz...érted...engedni annak kell, aki "keresztül húzta a másik aktuális nevelő célzatú megjegyzését". A férjed rászól valamiért erre te elbizonytalanítod a kislányt...nem szabad. este majd megbeszélitek a férjeddel, de addig is neki legyen igaza a gyerek előtt, mert a gyereknek határozottságot kell sugározni. Nem tudom érthető e, elég nehezen szedem össze, de érthető a lényeg? :)
2017. ápr. 22. 20:31
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
Lehet azért szopizza a kislány az ujját mert feszült???
2017. ápr. 22. 21:26
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen..Biztos nagyon feszült..Ez a fajta tevékenység örökölhető egyébként, és én is elég sokáig (10 éves koromig) csináltam..Egyébként a gyerekünk kifejezetten jó kedély állapotú, és nem egy ideges típus..Mindig felvesz vmi fura szikást, most én ezt az ujj szopizást elfogadtam, mert előtte a hasamat piszkálta mindig, aztán az arcomat.Ezekről sikeresen leszoktattuk, de ez maradt.Köszönöm azoknak akik a kérdésre válaszoltak, és azoknak is akik kicsit eltértek tőle de próbáltak segíteni.Ma este végre cumizás nélkül aludt el a Lánykánk mert kitartottam.Nem is sírt.Mondjuk volt már ilyen.Mikor sír az ujjáért akkor szokott ez nehezebben menni.
2017. ápr. 22. 22:22
 19/19 anonim ***** válasza:

45%-os, mégis egy olyan oldalt látogatsz nonstop és írogatsz oda, ahol zömmel magyar anyák vannak, és beszélgetnek. Miért nem húzol már el innen a búbánatba? Szerinted a magyar anyák, a magyar nők olyan borzalmasak, nos akkor nem kell velünk foglalkozni, az egész oldalt lehet hanyagolni. Menj nyald körbe a külföldi ismerőseid valagát, még nincs eléggé leégetve ez az ország, kell még a hozzád hasonló primitív tuskó, aki rossz hírünket kelti teljesen indokolatlanul.

Amúgy miért nem nézel be a felnőtt párkapcsolatok topikba? A for ever alone lúzerek ott sorakoznak, ott lehet nőket szapulni, nehogy már ezt a topikot is ellepjétek basszus. Mit keresel itt? Nőd nincs, nem hogy gyereked.

Ez az "ikszdés" szmájlizás nem vicces a híííres nevezetes külföldi ismerősök szemében? nagyjából 15 évesek értelmi szintje, de sebaj. Ott is helyezkedsz el a roppant elmés válaszaiddal, marha nagy életed lehet, sajnálni tudlak érte.

2017. ápr. 25. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!