Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha 20honapos baba...

Mit tegyek ha 20honapos baba nem akar enni?

Figyelt kérdés
Februárban jól evett és azután egyből megalt az évessel. Csak a tejport issza meg de 2 szer egy nap max 500ml, többet nem szabad adják mert adok ABiDEC vitamint a babának. A tejporon kívül mást nem eszik pedig éhes mert jön a tányérral hozzam és mutatja de ha adok valamit neki akkor eltolja nem kell neki. Ha édességet adok vagy valami finomságot azt elfogadja, de nem adhatok egész nap neki csak finomságot. Már mindent próbáltam a kedvenc ételét se eszi meg. Folyton nyugos, 12 foga van lehet a foga jön megint? Kérlek adjatok valami ötletet mert már elfogytam az ötletekből. Köszi előre is

2017. ápr. 20. 12:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Próbálj neki nem nassolni valót adni, hanem valami kaját, amit megeszik. Rendes kaját, úgy értem. Az én gyerekem is kb 18 hónaposan kezdte a nem evést (van egy ilyen korszak állítólag), de volt pár olyan étel, amit továbbra is megevett. Így azokat kapta és nem adtam neki csokit helyette. Aztán persze megunta és jött más, amit megevett és akkor csak azt megint hetekig. De a nassolnivaló neki az joghurt, gyümölcspüré (másképp nem ette meg) vagy teljes kiőrlésű pékáru volt. Csokit, édes pudingokat, tejszeleteket, stb. sose kapott kaja helyett. Ha nagyon semmit nem akart enni, akkor is lecsúszott egy korpás zsemle mondjuk sajtkrémmel.

Tudom nehéz a nasit megvonni, főleg, ha számít rá, de próbálj legalább ebédre értelmes kaját adni neki.

De ha folyton nyűgös és eddig nem volt (amíg jól evett), akkor lehet a foga áll a háttérben. Vagy egy fájó torok is lehet akár, bár hónapokig nem jellemző.

2017. ápr. 20. 15:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó a probléma az üresen a kenyeret megeszi de ha van valami rajta akkor nem. Nagyon válogatós típusú 😁 Remelem át esünk ezen és eszik végre valamit
2017. ápr. 20. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Akkor próbáld meg hogy nem rá rakod neki a kenyérre hanem mellé, pl sajtkockákat, paradicsomot, uborkát felkockázva, sonkát felkockázva, amit egyedül kézzel fel tud szedegetni.
2017. ápr. 20. 21:31
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Akinek nem ilyen gyereke van nem érti.

Anno nekem is az éheztetést javasolták. Egy nap volt, amikor csak azok voltak, amiket nem eszik meg. Csak vizet ivott egész nap, és úgy üvöltött, mintha gyúznák. Nyűglődött vergődött, dobálta magát, egész nap, mert éhes volt.

Csak 2 éves, szerintem fel sem fogja, hogy a rossz érzése elmúlna, ha megenné, amit elé raktam.

A lefogós módszer beválik, nincs nagy különbseg a leves és a gyógyszer között erőszak terén. Ugyanúgy megetetem vele mindkettőt, és mindkettőtől jobban lesz.

2017. ápr. 21. 12:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó válaszoló...igen nálam is hiszti van ha éhes és erosszakkal becsukja a száját hogy nem lehet bele rakni semmit 😁 Van amikor meg kóstolja és köpi is ki és azután már semmi se kell neki...ha az étel tul lágy nem eszi meg...emiatt semmi főzeléket nem tudok adni neki...a levest néha megeszi az is ha gríz galuska van benne vagy apró leves tészta (azok a kicsi formák)
2017. ápr. 21. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!