6 éves fiam ha haza jön az apjáéktól, utána mindig bekakil, vagy csíkozik, lehet, hogy bántalmazzák öt?
Én is megkérdezlek, mióta tart, hogy bekakil? Ha elkerülte a figyelmem, bocsi. De nem látom, hogy írtál volna erre, pedig szerintem jelentősége van.
Valaki azt írta, hogy 6 évesen már úgy is tud mesélni.
Ez nem ilyen egyszerű... valóban több esélyes, mi lehet mögötte, de ezt én is kideríteném a helyedben,makkor is, ha csak 10%, hogy bántalmazták.
Én pont 6 éves kisfiú voltam, amikor behatolásos nemi erőszakot szenvedtem el -nem részletezném-, és a sokk ellenére bár emlékeztem az esemény főbb részleteire, de semmi másra nem (a sokk miatt), az elkövetőre se (gyanúm van csak, de az nyilvánvaló, hogy férfi volt, esetleg nagy kamasz fiú, de egy "bácsi" rémlik).
Huszonévesen kezdem dolgozni a tudatomon (tudatalatti feltárás), és újabb részletekkel lettem tisztában a történtekről.
Mindenesetre megírom vázlatosan alább, mi az, amire a sokk hatás ellenére is emlékeztem mindig is:
Kedvesen viselkedett velem eleinte. Levetkőztetett, simogatott. Jó érzés volt, aztán kezdett furcsa lenni a helyzet, bár arra gondoltam, talán fürdeni megyünk. Váratlanul megerőszakolt.
Nem akarom tehát az ördögöt a falra festeni, lehet, hogy csak 10%, hogy bántalmazták. De nem lehet kizárni.
Arra már nem emlékszem, hogy nálam akkoriban járt-e testi tünettel -bár amióta eszemet tudom, nem túl jó az emésztésem, egész gyerekkoromban hasfájós voltam-, de rémálmokkal mindenképp járt egy ideig.
És most jön egy FONTOS momentum:
megfenyegetett engem az elkövető, hogy
nem szólhatok erről senkinek.
Ezért voltak rémálmaim akkoriban.
És tényleg nem szóltam SOHA senkinek erről, csak huszonévesen először életemben.
Úgyhogy, kedves első, vagy második hozzászóló: ha nagy baj történt, hiába 6 éves és értelmes
- nem fog beszélni a történtekről!
Amennyiben megfélemlítették.
Hacsak nem játékterápiával kideríti egy gyermekpszichológus.
Ördögi kör. Ha nem történt baj, akkor azért nem fog miről beszélni, mert nem nagyon van miről. Ha megfélemlítették, vagy bármi sokkhatás érte, akkor meg azért nem mond semmit, mi történt.
Kérdező, javaslom a NevTan-t, játékterápiával.
Már nem NevTan a hivatalos neve, nem tudom, mire változtatták, de máig mindenki így ismeri.
GYERMEKRAJZOK! Gyűjtsd össze kronológiásan a rajzait, minél többet, napról napra és kérdezd, mit miért rajzol, ki ki a rajzon! Ez is nagyon árulkodó kicsi korban!! vidd el a NevTan-ba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!