Bármeddig, amíg a gyerek nem kezd visítani, hogy már nagy hozzá, és tessék szépen a hóna alá dugni a hőmérőt. Emlékszem, hogy nekem még kisiskolás koromban is a fenekemben mérték, és csak akkor hisztiztem ki a hónaljhőmérőzést, amikor kiderült, hogy a "nagyok" bizony úgy csinálják.
2010. máj. 13. 23:20
2/14 anonim válasza:
én minkettőnek hónaljban mérem születésétől fogva, szerintem senki nem szereti ha a fenekében matatnak.((: És épp ezért 1 éves korrtól én inkább a szirupra szavaznék.
2010. máj. 14. 06:48
3/14 anonim válasza:
3-4 éves koráig a fenekében mértem. Mivel mindig nagyon magas láza volt, a mai napig (6 éves) váltva kap kúpot és szirupot.
2010. máj. 14. 09:27
4/14 A kérdező kommentje:
Pontosabbnak tartom a popsiba a lázmérést, a kúp gyorsabban hat mindt a szirup vagy gyógyszer.Sajna szegényke gyakran lázasodik be.
2010. máj. 14. 22:10
5/14 anonim válasza:
Így van ahogy írtad, ha gyanús a dolog én is átmérem popsiban. és a kúp hatékonyabb, akár kellemes akár nem.
2010. máj. 15. 18:19
6/14 anonim válasza:
Ezért jó a fülhőmérő.
2010. máj. 16. 15:52
7/14 anonim válasza:
Ugye most viccelsz? A fülhőmérő a legsz.rabb és legmegbízhatatlanabb mind közül. És ezt nem én mondom, hanem csecsemőorvosok. Nem véletlen hogy még kórházakban sem használják. Évekkel ezelőtt azzal mértek kórházban, azóta lecserélték.
2010. máj. 16. 16:20
8/14 anonim válasza:
"Ezért jó a fülhőmérő."
Nem jó a fülhőmérő!Megvettem több ezerért és semmit nem ér.Amikor éreztem a gyerekemen hogy lázas megmértem az új fülhőmérővel hogy mennyi a láza 35,8-at mutatott,aztán megmértem a hagyományos higanyossal az meg már 39-et mutatott,azért van különbség.
A kérdésre válaszolva pedig kb.1,5 éves korig mértem a gyerekeimnek a lázát végbélben digitális lázmérővel,de aztán rátértünk a hónaljban mérésre rendes higanyos lázmérővel.Én már 3 hónapos kortól adtam a gyerekeknek a Panadol Babyt a kúp mellé is ha nem ment le a lázuk. 3 éves kortól pedig cataflam cseppet adok lázra(a gyermekorvos javasolta),vagy szurit kapnak,mert más nem viszi le nekik a lázukat sem az algopyrin,sem a hűtőfürdő.
2010. máj. 17. 11:49
9/14 anonim válasza:
Akkortól érdemes csak hónaljban mérni, amikor már meg tudod magyarázni neki, hogy tartsa ott a hőmérőt. Egy 1-1,5 éves babának legalább olyan kényelmetlen (ha nem kényelmetlenebb), ha leszorítva tartod a karját, mintha beteszed a hőmérőt a fenekébe. Ráadásul időben is tovább tart a hóna alatt mérni.
2010. máj. 17. 11:55
10/14 anonim válasza:
én még mindig kúpot kapok,meg ha nagyon lázas vagyok akkor volt olyan hogy ott mérje anya,kellemetlen de kilehet birni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!