Mit lehet kezdeni letört fog esetén egy 21 hónapos gyerkőcnél?
Kicsit bénán tettem fel a kérdést, itt kifejteném:
ma vettem észre, hogy a 21 hós kisfiamnak két fogából letört egy-egy pici darab. Az egyikről tudom, hogy azért történt, mert pottyant a kölyök, de a másiknál nem volt "baleset".
Holnap megyek vele a védőnőhöz, kicsit utánakérdezek, de van esetleg "hasonszőrű" anyuka,akinek van tapasztalata ilyen dolgokban?
Vitaminhiány okozhat ilyesmit?
Gyermekfogorvos nincs a környékünkön, de nem is tudom, hogyan oldanám meg, mert annyira üvöltene, hogy a szájába sem tudna belenézni....
Kicsit tanácstalan vagyok és aggódok is, szeretném, ha a fogacskái rendben lennének.
..és még annyi, hogy a lehetőségekhez képest nincs elkényeztetve cukros ételekkel (jó, persze, eszik túró rudit, de nem ez a fő étel itthon), nem cumisüvegezik, annyi luxus jár neki, hogy alváshoz cumit kap (de közvetlen előtte forralt vizet kap még mindig).
Nem szuvas a foga?
Nekünk zymafluort kell szednünk,azaz a lányomnak.
Fiamnak 1 éves tört félbe elöl a szemfoga (elesett a stoppolófával a kezáben, ami a szájánál volt)
Úgy maradt, amíg ki nem esett és jött a mardandó. Keresztanyán fogorvos, megnézte, mondta lehet be fog feketedni, de nem .
Ez votl fiam védjegye.-))))
Köszönöm Mindenkinek a választ. Beszéltem a védőnővel (a
fogorvosomat ma nem értem el), jövő héten ügy- illetve fogintézünk.
Egyébként nem szuvas a foga a kicsinek, a fogápolásra nagyon figyelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!