3 éves gyerkőcnél hogy kezelnétek ezt?
Kislányom 3 éves. Bölcsödében nagyon verekedős, ezért sok szidást kapott már. Most ott tartunk hogy a bölcsiben ugyanolyan verekedős, viszont máshol meg ő kap.
Barátaiknál meg van egy kisfiú, aki püföli, marok számra tépi ki a haját és esze ágában sincs megvédeni magát. Sőt oda sem figyel ha még nem olyan "durva" a helyzet. Szó nélkül hagyja hogy bántsák.
Most mit csináljunk?
Itt verekszik, ott verik!
Mindig mondjuk nem szabad kezdeményezni, de meg kell védeni magát. Megmutattuk hogy szóljon rá a kisfiúra, fogja meg a kezét, stb.
Leszidom hogy nem szabad verekedni, akkor máshol hagyja magát! Utána meg buzdítsam hogy ha muszáj, akkor igenis csapjon oda!?
Annyit mondtuk volna neki, hogy ne verekedjen, hogy talán azért nem üt vissza, védi meg magát a jelenlétünkben!?
Szerintem a bölcsiben vezeti le azt a frusztrációt, amit a kisfiú okoz neki és az hogy bár ott vagytok vele nem számíthat rátok, nem véditek meg.
A bölcsis viselkedésén úgy próbálnék javítani, hogy matricát, piros pontot, stb. kapna, minden nap, amikor a gondozók szerint nem verekedett. Ezeket gyűjthetné és időnként beválthatná valami klassz dologra, amit szeret. (az én lányom azt kérte, hogy 5 piros pontért cserébe rajzoljak neki, olcsón megúsztam).
A kisfiúnak meg nem hagynám, hogy bántsa a lányomat, ha az ő szülei nem szolnak rá, akkor rászólnék én.
Nem hiszem hogy azt vezetné le ott, mivel pont fordítva kezdődött. Először ott verekedett (1 éve) és most 1-2 hónapja nem üt vissza, nem védi meg magát ezzel a kisfiúval szemben.
Természetesen rászólnak a szülei a kisfiúra, és nem hagyjuk hogy lilára verje a lányunkat. Csak igyekszem terelni afelé hogy védje magát, ne hagyja csodálkozva hogy bántsák.
Bölcsivel 1 éve szenvedünk, mert sehol máshol nem hisztis, verekedős csak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!