Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a jobb a gyereknekk? a...

Mi a jobb a gyereknekk? a bölcsöde vagy az osztott figyelem?

Figyelt kérdés

Rettenetesen felháborít, hogy egyesek állandóan piszkálják a kis korkülönbségeseket. És ezek általában azok az anyák, akiknek nincs kiskorkülönbséges gyereke, csak "látja", "hallja" a szomszédot, ismerőst, barátnőt, rokont. Nekem egyenlőre még 1 van, de szeretnék én is kiskorkülönbséggel amint lehet 2.-at.

Azoktól kérdezem elősorban, akik a fenti kategoriában tartoznak, h véleményük szerint mi jobb a gyereknek?1,5- 2 évesen elmenni bölcsibe, úgy hogy délután 2-3 órára látja csak az anyját, vagy akár 3,5 éves korig otthonmaradni, úgy hogy "osztozik" az anyán a kistesóval?

2017. ápr. 14. 11:58
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki nagyon okos és következetes, amíg meg nem születik a 2. gyermeke, utàna valahogy megdőlnek az elvek. Az anyukák 30% bevallottan állítja, hogy várni kellett volna még, mert ugye nem tudni, milyen természetű lesz a gyerek. Ismerek olyan családot, ahol anyuka példásan neveli 1 év korkülönbséggel a két nyugodt(!)abb gyermekét és olyanokat többségben, ahol a kicsi vagy a nagy teljes embert kíván, és akkor alig várják a hétvégét hogy a mami vigye magával a nagyobbat vagy valamelyiket. Itt is olvastam már ilyet. Ez a valóság. Szóval majd térjünk vissza a kérdésre 2 év múlva, amikor majd megszületett a tesó 1 év után.

A cukros kérdezőnek meg annyit mondanék, hogy az egészség fontos, van egy gyermeke meg egy párja, akiknek szüksége van egy egészses anyukára és felesègre. A meglévőekre kellene gondolnia és magára.

2017. ápr. 14. 12:32
 12/43 A kérdező kommentje:

Egyedülállóan szerencsées helyzetben vagy, mivel a legtöbb munkahelyről 4-5 óránál előbb nem szabadul az ember. Legalábbis én jó esetben tudok 4 kor eljönni.

Fél 5-5 nél előbb nem látonám a gyereket és nálunk 8 kor alszik már.

Gondolkozz, drága!

2017. ápr. 14. 12:35
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nagyon elkanyarodtatok a kérdéstől ezzel a kérdéssel is, hiszen ott a terhesség és az egészség volt a fő dolog.

Én úgy tudtam, hogy bölcsis csak az a gyermek lehet, akinek az anyukája visszament dolgozni. Tesó esetén pl felénk nem veszik fel a gyerkőcöt.

2017. ápr. 14. 12:40
 14/43 A kérdező kommentje:
Aki nem "sorozatszül" az is 2 évesen be kell hogy adja, hacsak nem nagyon jómoduak, mert addig jár a Gyed, amint betölti a gyerek a 2. életvévét csak Gyesre lesz az anyuka jogosult, aminek az összege 25 000 Ft.
2017. ápr. 14. 12:40
 15/43 A kérdező kommentje:

Lehet nem volt egyértlemű a kérdés, mert többen félreértettétek.

A cukros anyukánal leírt válaszok miatt tettem fel ezt a kérdést, ami teljesen másra vonatkozik.

Sokan azt állatják, h nem kap elég figyelmet a gyerek, nem jut rá elég idő, türelem stb. ha ott a másik a kicsi. De véleményem szerint még mindig jobb, ha van egy kicsi és anya így otthonmarad akár a nagy 3,5 éves koráig, úgyis hogy osztozik a figyelemmel, mint 2 évesen bölcsibe íratni, úgy, hogy ő egyedül van és megakpja az anya kizárolagos figyelmét, napi 2-3 órában meló után

2017. ápr. 14. 12:49
 16/43 anonim ***** válasza:
84%

Én azt érzem korrektnek, hogy ha az első gyereknek kijut 2-3 év kizárólagos figyelem, akkor a másodiknak és a harmadiknak is. Te aki kis korkülönbséggel szül, az elsô szülött 1-1,5 évig kapja meg anya-apa figyelmét.

Az osztott figyelem meg nem mindenkinek jön össze. Ez az igazság..

2017. ápr. 14. 12:56
 17/43 anonim ***** válasza:
87%
Egyetértek, mi is 3 év korkülönbséggel igy tervezzük ahogy te leirtad. De van aki nem akar kis korkülönbséget vagy csak szimplán vissza akar menni kicsit dolgozni. Őket akarod meggyőzni hogy rosszul csinálják vagy nem értem min akadtál ki...
2017. ápr. 14. 12:57
 18/43 anonim ***** válasza:
57%
Lemaradt: szerintem a gyerekeknek fontos az első 2-3 év kizárólagos figyelem. Utána jöhet 1 év munkaviszony, hogy legyen GYED, és kezdeni elölről.
2017. ápr. 14. 12:58
 19/43 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó vagyok. 3 évnél kevesebb korkülönbséget nem akarunk mert szeretnénk 3 évig csak a kisfiunkkal foglalkozni pont a fent leirtak miatt.
2017. ápr. 14. 12:59
 20/43 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem pedig mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, mindkét oldalnak vannak hátrányai. Nálunk 4 év van köztük és itt is látom hátrányát, ami kis korkülönbségnél nem lett volna.
2017. ápr. 14. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!