Három éves lányod választhat ruhát?
Sógornőmnél igen, mert sok mindent nem hajlandó felvenni, és épp ezt ecsetelte nekem, hogy milyen problémás választani, mire azt mondtam,hogy én nem fogom megkérdezni a kislányt (ő még csak úton van). Azt mondta, ekkora korban a kislányok eldöntik, nem fogok tudni mit csinálni vele.
Ez tényleg így lenne? Ennyire önállóan dönthetne egy pici gyerek? Nekem ez nagyon abszurd, és kíváncsi vagyok, mire számítsak, tényleg minden kislány és szülő ilyen?
Tényleg így van. :)
Nyilván nem nézi az anyagát, mert nem ért hozzá. Érdemes neked kiválasztani a boltban egy halom ruhát, aminek jó az anyaga, de olyan a színe, ami tetszik neki, és elé tenni, hogy azokból válasszon.
8-as vagyok
Abba biztos nem megyek bele soha, hogy rossz minőségű ruhát akarjon vagy olyan cifra valamit ami beilleszthetetlen a ruhatárába.
Általában egyedül választok neki ruhát, mivel tudom milyen az ízlése. De neki mindegy csak lányos legyen. Volt rá példa, hogy kapott valakitől egy új ruhadarabot pl rövidújjút és azt szerette volna felvenni az oviba, hogy megmutathassa. Megengedtem neki.
Kapott ismerőstől egy zöld kék tavaszi kabit azt elsőnek nem akarta felvenni de mondtam neki nincs más ez van. Felvette most meg a kedvence lett. 3,5 éves.
Általában a gyerek nélkül veszek ruhát, pedig ő már "nagy" legalábbis a kérdésben szereplőkhöz képest, 5 éves. Tehát közvetlen beleszólása nincsen. Viszont tudom mi a ami érdekli, vagy melyik mesefigurákat szereti, és igyekszem olyat (is) venni.
Általában reggelente is én választom ki a ruháját, mert így sokkal hamarább indulhatunk el. Ha ő választana, az kb. + 20 perc készülődés, és utána a fél szekrény tartalmát pakolhatnám a helyére. Néha előfordul, hogy mást akar felvenni, mint amit kikészítettem, abban az esetben természetesen engedek neki. Ez alól csak a a kivétel, ha a szerinte megfelelő ruhadarab épp a szennyeskosár vendégszeretetét élvezi, vagy ha mondjuk a bodró nadrághoz zöld felsőt szeretne felvenni.
Ésszerű keretek között miért ne választhatna? Ha együtt vásárolnak, akkor kiválaszthat mondjuk 3-4 darabot, ami tetszik neki, és jó esetben lesz közte olyan, ami megfelel az elvárt feltételeknek. Kicsi gyereknél, ha ismeri az ember a gyerek ízlásét, nyugodtan vásárolhat nélküle is (többen is írték, hogy így tesznek), és akkor nincs harc.
Nem törvényszerű, hogy minden gyerek ilyen, de benne van a pakliban. Amúgy nem csak a lányoknál fordulhat elő, fiúknál is ugyanúgy elképzelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!