Illik vinni az óvodába a gyerekem születésnapjára tortát?
Nekem ez olyan fura, hogy egy családi-baráti ünnepre az óvodába vigyünk tortát.
Viszont úgy látom, nagyon sokan visznek.
Ez valami általános dolog lett?
Nálunk az oviban számon tartották a szülinapokat, volt egy kis ajándék is, amit még a nyári szülinaposok is megkaptak szeptemberben.
DE: ha jól értem, akkor nektek még ez az első ovis évetek. Idővel szerintem majd alakulnak a dolgok, kialakulnak a csoport normái, akkor már a gyereknek zavaró lesz, ha mindenki más ünnepli a szülinapját, ő meg nem.
Az én lányom kb. középsőtől igényelte, hogy az oviban is ünnepelje a szülinapját, mert ez volt a szokás. Akkor is, ha ünnepeltük itthon is, meg volt zsúr is, ahova a közelebbi barátokat hívtuk meg. Most sincs másképp, kisiskolás korban: van családi ünneplés, van sulis szülinap és van zsúr is.
Egy olyan osztálytársa van, aki nem tart szülinapot: a család Jehova tanúja, ők nem ünnepelnek szülinapokat egyaránt. Az osztálytársai pedig sajnálják a gyereket ezért.
Én vagyok aki irta hogy számontartják.
Nyáron is van ovi nálunk,mint emlitettem magánovi,nincs szünet.
De ha valaki nyáron ünnepelné és nincs akkor oviban,az választhat hogy a névnapján tortázik,vagy olyat is szoktak csinálni,hogy aznapra vagy amikor szeretné az ünnepelt akkor az oviba a csoportba szerveznek tortázást és akinek van kedve az bemegy tortázni,meg játszani.Már ha épp nincs oviban.
Ja és igen,van hogy egy héten három gyereknek is van szülinapja,akkor azt probálják elosztani 2 hétre,de ha a gyerekek ragaszkodnak,akkor van hogy 3 nap egymás után tortáznak.És akkor mi van? Nem minden héten csinálják ezt.
Szia,
én cukrászdába dolgoztam, ott a szülők versenyeztek ki visz szebb mesefigurás, ostyás, barbie-babás tortát az oviba. Személy szerint feleslegesnek érzem, mert egy ekkora gyerek nem eszik meg egy szelet tortát, általában a darált kekszes puncs alpú aprósütemények praktikusabbak.
17.05-ös, nem értem, mire fel süt belőled a rosszindulat, de téged minősít.
Szöveget értelmezni pedig duplán nem tudsz... De nem fogok magyarázkodni, mert én meg az ilyen embereket nem bírom. De ahogy elnézem, mások sem!
17.07-es, látom, te is megértetted a kérdés lényegét, gratulálok.
Köszi az érdemi hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!