Illik vinni az óvodába a gyerekem születésnapjára tortát?
Nekem ez olyan fura, hogy egy családi-baráti ünnepre az óvodába vigyünk tortát.
Viszont úgy látom, nagyon sokan visznek.
Ez valami általános dolog lett?
Engem tényleg csak az érdekel, hogy illik-e vinni mindenképp. Nem tudom jobban megfogalmazni, csak így, hogy udvariatlan dolog nem vinni, ha azt látom, hogy sokan vittek?
Már írtam, mi a "bajom" vele: ez családi-baráti ünnep nálunk, nem ilyen tág környezeté.
29 gyerekből talán ha kettőről mesél érdemben, nincsenek még igazi barátságok a kicsik között.
És ő egyáltalán nem várja, hogy az oviban is ünnepeljék őt. Soha szóba sem kerül, ha megtudom is, hogy volt valakinek a köszöntése, nem a gyerekemtől.
Dehogy tartják számon az óvó nénik! Mondom, hogy a nagyobbik lányom csoportjában ez nem volt jellemző.
Itt sem köszöntenek föl mindenkit, csak aki legalább néhány nappal szól előre.
Nálunk az oviban számontartják,ki van függesztve,hogy kinek mikor van,de a névnapokat is.Szülinapra tortát,névnapra sütit,vagy valami édes rágcsálnivalot szoktunk vinni.
De nálunk máskor is van,hogy a szülök visznek gyümölcsöt és sütit.De olyan is,hogy az oviban ök maguk sütnek!
(Magánovi)
Én nem tartom furának,napi több orát együtt vannak,szerintem nekik az ovis társaik a barátaik.Persze vannak ovin kivül is barátai,de ök nem olyan szoros barátok,mint akikkel a napjaikat eltöltik.
Ha nem akarja, akkor nem kell. Tavaly a kislányom nem sokkal a szülinapja előtt került új oviba, nehezen oldódott, és külön kérte, hogy ne kelljen mindenki előtt tortáznia. Meg sem említették aznap őt. Idén már ugyanolyan lelkes volt, mint a többi gyerek.
Nem hiszem, hogy bárki rossz néven venné, ha nem vinnél fortát.
33 eve voltam ovodas, es mar akkor is vittunk tortat.
Ha nem is tortat, valami sutit, kekszet szerintem vigyetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!