Ilyen esetben inkább bölcsi, mint otthon legyen? Sógornőm otthon van egy 2 évessel és egy ikerpárral.
Nehezen boldogul az ikrekkel,ki van merülve,mindkettőnek sajnos van alapbetegsége (3 hónaposak).2 éves múlt a nagyobb gyerek,akivel szinte alig tud foglalkozni,semmi rokoni segítsége nincs, a tesóm rengeteget dolgozik.Anyagilag nem tehetik meg,hogy bébiszittert,vagy bejárónőt vagy bárkit fogadjanak aki kicsit segítene.
Így a nagyobbal folyton csak veszekszik(vagy csak én érzem így) aki persze hisztizik,követelődzik és egyre rosszabb ahogy viselkedik.
Én is messze lakom tőlük,csak látogatóban látom mi a helyzet náluk otthon.
A kisfiút bevennék a helyi bölcsibe, és szerintem ez az a helyzet mikor jobb lenne neki ott.
Véleményetek?
Simán bölcsi. Én is szenvedek, ha a lányomat itthon kell fogni, mert pl. beteg, nem jut rá elég idő sajnos az ikrek mellett. De ő már ovis.
Ha itt ilyen szerencsés helyzet van, hogy bevennék a bölcsibe, akor be kell adni, úgy kell alakitani a napot, hogy délután, mikor hazajött, akkor 2-3 órát csak vele foglakozni, a kicsiket max. etetni abban az időben. Én ezt teszem, szerintem igy jó mindenkinek.
Ha az anyuka "sajnálja" beadni a gyereket, akkor ezen akkor kellett volna gondolkozni (hogy kevés idő jut majd szegényre), mikor bevállalta pici gyerek mellett az újabb terhességet...
Hát ez az hogy szinte már életveszély amiket csinál a nagyobb, tegnap levetette magát az ágyról, de úgy hogy nem is védekezett az ellen h megüsse magát...Pedig már több mint egy éve felmászik a nagyágyra, lemászik róla tök egyedül, sőt le is ugrik, szóval egyértelmű figyelemfelhívás volt. Persze a bokája is kiment esés közben, ma meg alig bír ráállni.
Sógornőm alig alszik éjjel felváltva ébrednek az ikrek, sírnak, hasfájósak is, szóval totál ki van készülve.
Baromira sajnálom szegényt, ugye nem így "tervezték" hogy ikrek jönnek másodjára...
Igen, erre az érzésre gondoltam... Szóval ezen akkor kellett volna elgondolkoznia, amikor bevállalt ilyen hamar még egy gyereket.
Most már a gyereknek az a jobb, ahol az ő korabeli társaságban van, ahol játszhat, figyelnek rá. Otthon ezt nem tudja anyuka megadni neki, ezt jobb, ha belátja. Ha teljesen kiborul, akkor a naggyal is mindenért üvölteni fog, az jobb lesz???
Hát erre írtam h ugye nem gondolták h ikrek lesznek, hogy megszületnek előbb és hogy mindkettő beteg lesz...ezt azért így egyszerre nehéz lett volna kiszámítani, nyilván egy darab egészséges csecsemővel meg egy 2 évessel jobban boldogulna...
Köszönöm a válaszokat!
Szegényke!
Én nem tudom mi a jobb, de az is biztos, hogy akkor meg a nagyobb hazahoz minden betegséget és 3 beteg gyerekkel nehezebb lesz, mint 3 "egészségessel".
Szóval én nem biztos, hogy beadnám, bár nyáron meg nincs annyi betegség, és akkor őszre kicsit egyenesbe jönne ő is.
A picik még nagyon kicsik, de hamarosan már könnyebb lesz velük.
Én kivettem a lányom a böliből, (3 éves) pici 4 hós, mert folyamat betegek voltak egyszerre 2 hónapig és elegem lett, így sokkal jobb, és oviba sem biztos, hogy szeptembertől megy, lehet csak okt-nov-ben, majd meglátom, bár nálunk a nagyobb lisztérzékeny és ez miatt még gyengébb az immunja, de majd ha megerősödik reméljük jobb lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!