Akinek tej- es, vagy tojas érzékeny is a gyermeke milyen eteleket tud fozni hogy valtozatos, tápláló is legyen?
Komolyan mar otletem nincs sokszor mit keszitsek.
Plusz kissé valogatos is a gyerkoc, ami ezt nem könnyíti meg.
Nekem 7,5 éves tej- tojásallergiás fiam van. 13 hónapos kora óta tartjuk a diétát. Nem adunk neki kimondottan szójából készült terméket sem.
Én főzök mindenfélét, egészen egyszerűen kihagyom a tojást, a tejet rizstejszínnel!rizstejjel vagy kókusztejjel helyettesítem attól függően, édeset vagy sósat készítek.
Aldiban vettem tojáshelyettesítőt, úgyhogy kurkumával színezve rántottát is csináltam már.
Én a Szafi Free oldalról elég sok mindent kipróbáltam már, a növényi sajt nagyon bejön a gyereknek.
A rakott krumplit én kolbásszal csinálom, veszem háztól vagy olyan hentesnél, aki tudja, mi van benne. A rakott dolgokból kihagyom a tojást, zöldség, kolbász, darált hús, virsli rétegeket szoktam rakni. Én pörköltalapot használok szaftként, amibe valamennyi rizstejszínt keverek. (Mi nem szeretjük a rizstejszín ízét tisztán.)
Nekem az uzsonnával van bajom, mert az egész napos iskola miatt oda kell tennem az uzsonnát is. Ha nincs időm/kedvem valami péksüteményt sütni, akikor marad a szalámis kenyér, ami nem romlik meg délutánra.
Míg ovis volt, egyszerűbb volt, mert az oviban volt hűtő.
A gyümölcsmártást/-levest se szereti a gyerkőcöd? Én pl. azt sokszor főzök, pudinggal sűrítem, az enyém nagyon szereti natúr csirkével, sült nyúllal, fasírttal.
Kikísérleteztem egy hajtogatott töpörtős pogácsát, azt is szereti. Leveles tésztába is szoktam mindenfélét tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!