Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek tej- es, vagy tojas...

Akinek tej- es, vagy tojas érzékeny is a gyermeke milyen eteleket tud fozni hogy valtozatos, tápláló is legyen?

Figyelt kérdés

Komolyan mar otletem nincs sokszor mit keszitsek.

Plusz kissé valogatos is a gyerkoc, ami ezt nem könnyíti meg.

2017. márc. 25. 11:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem 7,5 éves tej- tojásallergiás fiam van. 13 hónapos kora óta tartjuk a diétát. Nem adunk neki kimondottan szójából készült terméket sem.

Én főzök mindenfélét, egészen egyszerűen kihagyom a tojást, a tejet rizstejszínnel!rizstejjel vagy kókusztejjel helyettesítem attól függően, édeset vagy sósat készítek.

Aldiban vettem tojáshelyettesítőt, úgyhogy kurkumával színezve rántottát is csináltam már.

Én a Szafi Free oldalról elég sok mindent kipróbáltam már, a növényi sajt nagyon bejön a gyereknek.

A rakott krumplit én kolbásszal csinálom, veszem háztól vagy olyan hentesnél, aki tudja, mi van benne. A rakott dolgokból kihagyom a tojást, zöldség, kolbász, darált hús, virsli rétegeket szoktam rakni. Én pörköltalapot használok szaftként, amibe valamennyi rizstejszínt keverek. (Mi nem szeretjük a rizstejszín ízét tisztán.)

Nekem az uzsonnával van bajom, mert az egész napos iskola miatt oda kell tennem az uzsonnát is. Ha nincs időm/kedvem valami péksüteményt sütni, akikor marad a szalámis kenyér, ami nem romlik meg délutánra.

Míg ovis volt, egyszerűbb volt, mert az oviban volt hűtő.

A gyümölcsmártást/-levest se szereti a gyerkőcöd? Én pl. azt sokszor főzök, pudinggal sűrítem, az enyém nagyon szereti natúr csirkével, sült nyúllal, fasírttal.

Kikísérleteztem egy hajtogatott töpörtős pogácsát, azt is szereti. Leveles tésztába is szoktam mindenfélét tenni.

2017. márc. 25. 23:08
 12/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a hasznos tippeket tovabbra is
2017. márc. 26. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!