Milyen eteleket adtok 10honapos babatoknak? Azt szeretnem tudni, hogyha te magad keszitesz fozeleket, milyen alapanyagokat hasznalsz fel, hogy minden nap valtozatos legyen a baba etrendje!
10 hós babának túl változatos nem kell hogy legyen még.
de én 50-50%ban bébiétlet és sajátot adtam neki. lelestem mi van a bébiételben és hasonló dolgokat csináltam. ha nem adsz bébiétlet neki akkor menj el egy boltba és nézd meg mik vannak benne, és olyanokat tegyél bele.
húst fagyasztottam műanyag tojástartóban ,majd egy zacskóba öntöttem,így csak kiveszek egy gombócot és mikor mivel tálalom
köret répa, krumpli ,rizs,cékla,7 gabonás pép sütőtök -ezek is gombócokra fagyasztva ,mert úgy tudom beosztani porciózni
gyümölcs ,alma ,körte, szilva
Mindig hús+köret és gyümölcs a menü,de nagyon változatosan lehet így keverni ,néha teszek rá joghurtot cékla joghurtal arra a husi , vagy a gabonás pép +joghurt+gyümölcs és arra a husi
A főzelék alapja krumpli, rizs, vagy tészta volt. Ezeket kombináltam a zöldségekkel. Ilyen idősen már szinte minden fajtát ehet. Husi is megy ugye bele, abból is csirke, pulyka, sertés. Ha nem félsz, adhatsz halat is óvatosan.
Vagy natúran adtam, vagy raktam a főzelékhez habarást, rántást. Szerintem ilyesmi idősen kezdtem el a tejfölös habarást, 1-2 kanálnál úgysem kell több bele.
És ilyenkor már nyugodtan használtam zöldfűszereket is.
Nem nagyon főzök neki külön, abból eszik általában, amit mi eszünk. Általában van itthon leves, abból kapja összetörve egy kis lével a zöldségeket. Ha főzelék van, abból is kap összetörve. Az első fiammal sokat szenvedtem, külön főzőcskéztem neki és általában alig evett belőle. Naná, tök ízetlen volt, só, fűszer, olaj nélkül :) A miénk viszont finom, ízes, szívesen megeszi.
Imádja még a reszelt gyümölcsöket keksszel és/vagy túróval.
Bébiételt akkor szoktam adni, ha valahova megyünk, mert egyszerűbb abból bedobni egyet a táskába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!