Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves volt a gyereked,...

Hány éves volt a gyereked, amikor buszon, villamoson, HÉV-en, metrón BIZTONSÁGGAL meg tudott egyedül kapaszkodni?

Figyelt kérdés

Percenként indul, fékez, kanyarodik, gyorsít, hirtelen lassít - aki mindennap tömegközlekedik, tudja, miről van szó.

Mikor volt az, hogy tényleg nem kellett készenlétben lenni, nehogy elessen, ha csak maga kapaszkodott?

2017. márc. 21. 22:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Általában a nagyóvodásoknak már stabilan megy, de ez nagyon gyerekfüggő. Az én azóta tini nagyfiam saccperkábé 5 éves korától ügyesen,(praktikusan-kitámaszt) biztonsággal kapaszkodott, a kicsi viszont most lesz 9 és még mindig a se**ében vagyok. Ő viszot extrém koraszülött volt, rossz a szeme, koordinációs zavara és egyéb idegrendszeri problémái is vannak, így ez nála érthető, azért mostmár alakul lassan, de jobb szeretem ha még leül. Ahogy elnézem a busz és a troli a legneccesebb, a kötöttpályások azért elég stabilak, bár a metro induláskor, megálláskor azért tud érdekeseket művelni. Szerintem ez azért általános, ha valakinek a gyereke előbb ügyes, örüljön neki. Anno én a Blahánál laktam és még kizárólag a régi piros 7-esek jártak, azon aztán tudtak cifrájkat művelni a sofőrök, még a felnőtt is csak azért nem esett el, mert úgy álltunk csúcsidőben mint a heringek, nem volt hova zuhanni :D Múlt héten elkaptunk a gyerekkel egy kvázi tök üres 21-est napközben, se fel, se le nem szállt senki a Svábhegytől a Déliig, hát, lerepeszettt vagy 3 perc alatt, még ültünkben is kapaszkodnunk kellett :D
2017. márc. 22. 08:14
 12/14 anonim ***** válasza:
11-hez csatlakozom: az én lányomnak is vannak koordinációs zavarai, egyensúlyproblémái, így még kisiskolásként sem tud biztonsággal kapaszkodni, illetve nagyon lassan alakult ki nála. Most már 10 évesen nagyjából megbízhatóan tud kapaszkodni. De valamiért az esetek 80%-ában átadják neki a helyet. Nem tudom, hogy miért van ez így, de valahogy mindig segítő szándékot vált ki idegenekből, már kicsi kora óta (pedig ránézésre nem látszik, hogy vannak problémái).
2017. márc. 22. 10:10
 13/14 anonim ***** válasza:
3évesen már simán kapaszkodott, elesés nélkül.
2017. márc. 22. 14:03
 14/14 A kérdező kommentje:

07.56-os, a baj csak a válaszod beképzelt, öntelt, kioktató és arrogáns stílusával van... Ha szimplán leírod, hogy a te gyereked 2 volt, akkor vagy elhiszem, vagy nem, de az már az én dolgom. De a beszólogatásoddal, mártír álarc mögé bújásoddal nem úgy viselkedsz, mint egy felnőtt 50 éves, hanem mit egy hisztis 5 éves... Ilyen korban már tudni kellene hallgatni is, különösen, ha erre külön megkértek. De úgy látom, szövegértési problémáid is vannak. Talán nem volt véletlen az első válaszoló kommentje sem, nálad telibetalált.

Várok még - nem, 07.56-os, nem tőled - válaszokat.

2017. márc. 22. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!