Mit tennétek ha az ovónő pofonvágná a gyereketeket az
oviban?
Figyelt kérdés
A kisfiam azt mondta,hogy ma az ovónő adott neki egy pofont.A gyerek nem tudja hogy miért kapta mert az ovónő nem mondta meg neki.Én csak gondolom hogy biztos valami csúnyát mondhatott,mert hát mi másért!De akkor is,ha én nem verem itthon a gyereket,az ovónő megteheti?
Amúgy már máskor én is láttam hogy egy gyereknek elverte a seggét,csak nem vette észre hogy ott állok az ajtóban
Én rákérdeznék, mert elméletileg se a tanárok, tanítók, se az óvónők nem verhetik a gyereket. Az is lehet, hogy a gyereked füllentett nem rosszból, így ne rohand le az óvónőt, csak óvatosan.
2010. máj. 11. 16:53
2/23 anonim válasza:
szerintem is kérdezd meg elsőnek az óvónénit és csak utána csinálj valamit.sajnos én rossz szülő lennék és elmagyaráznám neki,hogy ha még egyszer hozzá nyúl a gyerekemhez eltöröm a kezét.vagy szólok az igazgatónak.de minden képen derítsd ki mitől lehetett ez az eset.
2010. máj. 11. 16:58
3/23 anonim válasza:
Nem is tudom. Egyrészt manapság kiemelten fontos, hogy a gyerek ne képzelje azt, hogy mindent megtehet, mert valaki úgyis megvédi. Lehet, hogy tényleg "elkövetett" valamit a gyerek, amiért "kiérdemelte a pofont(bár lehet, az kicsit erős volt), és ha most az óvónőt rákényszeríted arra, hogy a gyereknek mindent nézzen el, csak azt éred el, hogy a gyerek elszemtelenedik, és azt hiszi, hogy mindent megtehet. Én hiszek abban, hogy a testi fenyítés egy kétélű, de nagyon precíz fegyver, amit bizony nem mindig lehet nélkülözni. Rákérdeznék az óvónőnél, hogy mi volt a pofon oka, és elmondanám neki, hogy a pofon számomra elfogadhatatlan és megalázó a gyereknek, de a fenekére nyugodtan csapjon rá, ha rosszalkodik.
2010. máj. 11. 16:58
4/23 anonim válasza:
Az én véleményem az, hogy attól függ, miért kapta. Sajnos annyira meg van fogva az ovónők, tanítók, tanárok keze, hogy tehetetlenek. Nem tudom, milyen a kisfiad, te sem lehetsz teljesen biztos abban, hogyan viselkedik, mikor nem látod. A kisebbik lányomnak volt egy csoporttársa, aki eszméletlen trágár szavakat használt az oviban, és a szülők meg voltak döbbenve (jó ismerős), mert ők otthon sem beszélnek csúnyán, viszont nem kérdőjelezték meg a lányuk szóhasználatait. Nem hiszem, hogy ok nélkül kezet emelne egy ovónő a gyerekre. Ha mégis, akkor viszont a többi gyerekkel is úgy kell viselkedie, és a szülőknek lépni kell. Én sem vertem a gyerekeimet soha, de ha valami olyan durvát talált mondani a fiad, akkor én adnám a helyedben neki a második pofont.
2010. máj. 11. 16:59
5/23 anonim válasza:
Beszélnék pár szülővel, hátha említette a gyerekük nekik a gyerekük az esetet. Ha volt szemtanú, akkor beszélnék az óvónő felettesével. Semmi joga, ahhoz hogy megüsse más gyerekét, bármit is csinált az!!!!
2010. máj. 11. 17:02
6/23 Vilcsianyuja válasza:
igen, mindenképp meg kell kérdezned az ovónőt. próbálj meg pártatlan lenni, ha tényleg érthető okból csattant el a pofon. nagyon durva szitunak kellett lenni, mert ha csak egy kis semmiség volt, akkor lehordanám a sárga földig. nem tudom, mit tanulnak az ovónőképzőben, de biztos van hatszázféle módszer a fegyelmezésre, de a pofon biztos nincs köztük. akkor már a seggreverés is jobb, persze nem a módszeres elnáspángolás, hanem egy húzás, csak miheztartás végett, de csak végső esetben... ha pedig sorozatosan előfordul a "verekedés", akkor másik ovi vagy másik csoport... vagy az ovónéni kirúgatása...
2010. máj. 11. 17:05
7/23 A kérdező kommentje:
Hát azt hiszem,hogy meg fogom kérdezni az ovónőt is hogy mi történt,de a férjem még nem tud róla,nem tudom mit fog szólni!
2010. máj. 11. 17:13
8/23 anonim válasza:
Anyám dajka,és nem szabad megütni a gyereket,akár mit csinál,ha megütötte ki is rúghatják.
Bár néha megérdemli egy két gyerek.Ha csúnyán beszélt,én azért nem engedném meg hogy megüsse.
2010. máj. 11. 18:36
9/23 anonim válasza:
Akármit is csinált a gyerek, semmi nem indokolja hogy akárki is megüsse!!Sok más nevelési módszer van,minthogy megüssem a gyerekem méghozzá az arcán.
Mindenképp utánna járnék hogy megtörtént e, ha igen miért?!
De ha mégis megütötte én nem hagynám annyiban!!
2010. máj. 11. 20:30
10/23 anonim válasza:
Én rendes szülő lennék és előbb megkérdezném, miért ütötte meg. Csak utána verném agyon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!