Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyiszer és hogyan éri...

Mennyiszer és hogyan éri zenei inger gyermeked? Nem a háttérzajokra gondolok

Figyelt kérdés

Elvileg 3-4 éves korban az agy olyan területe fejlődik, melyhez nélkülözhetetlen a zene, ének, ritmus. Ez a folyamat 4 évesen zárul.

Gyermekem 3 lesz és meglepetésemre magátol elkezdett dudorászni, artikulátlanul "énekelni" változo magasságu hangokat ad ki jókedvében és tapsol mellé vagy dőlöngél, rugozik is.

Eddig nem is igen foglalkoztam ezzel, de most ezt tapasztalva és az ismereteim szerint pont most kéne.

Azon kívül, hogy pl ha hintázik, vagy épp pelenkázom, nem is igen énekeltem neki, max még amikor babakocsiztunk sokat, pont rirmusra billegtettem a kocsit jobbra balra előre hátra, nagyokat nevettünk, meg aki látott is...:)

Nem is tudok foglalkozásokrol sem, ami zenei irányban ilyen koruakkal van, max mondokás, bábozos, tornázos körök.

Nálatok van különösebb hangsuly a zenén kisgyermeknél?foglalkoztok vele különösebben ilyen irányban?

2017. márc. 19. 09:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kerdezo, nincs ilyen, hogy idealis. Minden gyerek mas.

Nem hinnem, hogy harom evesen oriasi lemaradasai lennenek.

Az ovodaban pedig rengeteg zene, enek lesz a harom ev alatt.

2017. márc. 19. 12:38
 12/14 anonim ***** válasza:

Születésétől kezdve énekelünk, mondókázunk, 2,5 éves most már ő is rengeteg mondókát énekel, pár hete kezdett el dúdolni is.

Járunk Ringatóra hetente egyszer, és babatornára szintén hetente egyszer,ahol a végén mindig hangszerekkel játszanak.

AZ autóban szinte mindig valami gyerekzenét hallgatunk, énekelünk.

2017. márc. 19. 13:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, de az, hogy közel 3 évesen artikulálatlanul énekel vagy dudorászik, az elég gáz. Ilyen korban a gyerekek már énekelnek, érthetően normális hangon.

A beszéde milyen a gyerekednek? Nem jártok gyerektársaságba?

2017. márc. 19. 13:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Lányom 1 hónap múlva lesz 2,5 éves. Pici kora óta hallgat gyerekdalokat, Halász Juditot és egyre ügyesebben énekli is ezeket. (az utóbbi időben már "felnőtt" popzenét is szívesen hallgat)

Nekem iszonyú hangom van, de minden nap énekeltet. Kis verses füzetei is vannak, 4-5 versszakos verseket simán elmond. Táncolni is nagyon szeret.

2017. márc. 19. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!