Mennyiszer és hogyan éri zenei inger gyermeked? Nem a háttérzajokra gondolok
Elvileg 3-4 éves korban az agy olyan területe fejlődik, melyhez nélkülözhetetlen a zene, ének, ritmus. Ez a folyamat 4 évesen zárul.
Gyermekem 3 lesz és meglepetésemre magátol elkezdett dudorászni, artikulátlanul "énekelni" változo magasságu hangokat ad ki jókedvében és tapsol mellé vagy dőlöngél, rugozik is.
Eddig nem is igen foglalkoztam ezzel, de most ezt tapasztalva és az ismereteim szerint pont most kéne.
Azon kívül, hogy pl ha hintázik, vagy épp pelenkázom, nem is igen énekeltem neki, max még amikor babakocsiztunk sokat, pont rirmusra billegtettem a kocsit jobbra balra előre hátra, nagyokat nevettünk, meg aki látott is...:)
Nem is tudok foglalkozásokrol sem, ami zenei irányban ilyen koruakkal van, max mondokás, bábozos, tornázos körök.
Nálatok van különösebb hangsuly a zenén kisgyermeknél?foglalkoztok vele különösebben ilyen irányban?
3 mi lesz??? 3 hónapos, mert akkor oké. 3 évesen énekel, verset mond mondókázik.
Igen, folyamatosan mondókázunk, énekelünk. Ami az ő korának éppen megfelel.
Nincs 3 éves.
A youtubeen csak idősebb gyerekeket láto k énekelni akik már javában óvodásnak néznek ki
De énekelünk, mondókázunk néha , babakortól.
Kíváncsi voltam csak, mások különösebben (szándékkal)rajta vannak e a témán, 3-4 év között. Pl rendszeresen, szisztematikusan "tanitani", vagy rendszeresen vinni valami zenei foglalkozásra, stb.
Tényleg, a gyerekzenét nálunk is kéri és táncolunk.szintén NÉHA ezt is.
Azt nen tudom eldönteni, honnan tudjam, hogy ennyi elég e a fejlődéséhez, mert ugye a gyermek alapjáraton telhetetlen mindennel. Furdaljon v ne a lelkiismeret
Az én kisfiamnak énekeltem, mondókáztam de pont nem érdekli a zene.
3 éves koráig meghallgatta, néha táncolt velem most 5 éves és nem érdekli. Néptáncra írattam be, első óráról sírva jöttünk el :(
De a focit szereti, kinek mi :)
Vele is napestig lehetne focizni, de "diszkozni", gyurmázni, stb is.
Jol jönne valami ami eligazit mibol mennyi mikor az optimális, ideális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!