Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Belekérdez a mesébe?

Belekérdez a mesébe?

Figyelt kérdés

6 éves kislányom állandóan beleszól, belekérdez a mesékben! Mi van a képen, miért ez van a képen, miért ilyen a ruha rajta stb. Ezt még tudom kezelni, elmagyarázom neki, amit szeretne utána folytatjuk!előfordult már olyan is, h mese közben azt mondta, h várja anya erről az jut az eszembe és elkezdi mondani! Ez vagy odavág a sztorihoz vagy nem! Van egy 4éves kistesója együtt mesélek nekik, ő sem érti, h miért állunk meg mindig a meseolvasással, miért kalandozunk el stb. sokszor ki is zökkent és azt sem tudom, h hol tartottunk! A kicsit is zavarja és engem is!

Mi a véleményetek? Magyarázzam el neki határozottan, h ne beszéljen bele a történetbe, ha kérdése vagy kommentje van az utána megbeszéljük vagy hagyjam had kérdezzen és meséljen ő is?

2017. márc. 14. 14:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
Miert teszel felkialtojelet minden mondat utan?
2017. márc. 14. 14:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
ebből akkor van igazából "gond" ha ezt csinálja a közösségbe is. hiszen ott meg kell tanulnia meghallgatni ha valaki mesét vagy bármit mond. föleg ha majd iskolában jár. Esetleg a mese előtt kérd meg hogy csak hallgassa meg és a végén beszéljétek meg ha bármi kérdése van.
2017. márc. 14. 15:09
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Az óvodában is ezt csinálta?

Nem lehet, hogy ezek a mesék pont nem érdeklik? Esetleg próbálkozz másféle mesével, lehet, jobban leköti.

2017. márc. 14. 15:25
 14/19 A kérdező kommentje:

most jutott eszembe, h amikor az apjával beszélgetünk, akkor is van, h beleszól és akkor elvárja, h a mondat közepén abbahagyjuk, h rá figyeljünk. ez van a meseolvasásnál is.

Rákédezek erre az oviban, h ott is belekotyog-e!

2017. márc. 14. 15:28
 15/19 anonim ***** válasza:
25%

Nemhogy nem baj, hanem nagyon is jó, hogy, belekérdez. Neki olvasod a mesét, nem magadnak! Tudom, hogy ott a tesó, hát ez van, viselje el, vagy szóljon ha zavarja.

Ha más beszélgetésekbe is beleszól, akkor rá lehet szólni.

2017. márc. 14. 15:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Így van, a mesét neki olvasod, viszont, amikor beszélgetsz, akkor megkérném, hogy várjon. Szal nem ugyanott látjuk a problémát. :-)
2017. márc. 14. 16:11
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindenkinek külön mese van,a "masikeba" "nem szabad beleszólni",a sajatba minden tovabbi nélkül.Ha mas beszel vegig kell hallgatni,várni..3an vannak ha nem igy lenne kaosz lenne az eletunk
2017. márc. 14. 17:35
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ne hagyd belekérdezni. Szépen kérd meg mesélés előtt, hogy ne kérdezzen közbe, majd mese után megbeszélitek. 6 évesen már végig kellene hallgatnia egy hosszabb mesét is. A kislány nem tudja úgy élvezni a történetet, ha folyton belekotyog. Az hogy oda nem illő dolgokat beszél bele, bizonyítja, hogy nem a mese indította el a fantáziáját.
2017. márc. 14. 19:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is azon a véleményen vagyok ennyi idősen végig kellene hallgatnia a mesét. Másban tud figyelni?

Próbálj meg külön mesélni nekik, hátha úgy jobban figyelne

2017. márc. 14. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!