Belekérdez a mesébe?
6 éves kislányom állandóan beleszól, belekérdez a mesékben! Mi van a képen, miért ez van a képen, miért ilyen a ruha rajta stb. Ezt még tudom kezelni, elmagyarázom neki, amit szeretne utána folytatjuk!előfordult már olyan is, h mese közben azt mondta, h várja anya erről az jut az eszembe és elkezdi mondani! Ez vagy odavág a sztorihoz vagy nem! Van egy 4éves kistesója együtt mesélek nekik, ő sem érti, h miért állunk meg mindig a meseolvasással, miért kalandozunk el stb. sokszor ki is zökkent és azt sem tudom, h hol tartottunk! A kicsit is zavarja és engem is!
Mi a véleményetek? Magyarázzam el neki határozottan, h ne beszéljen bele a történetbe, ha kérdése vagy kommentje van az utána megbeszéljük vagy hagyjam had kérdezzen és meséljen ő is?
Az óvodában is ezt csinálta?
Nem lehet, hogy ezek a mesék pont nem érdeklik? Esetleg próbálkozz másféle mesével, lehet, jobban leköti.
most jutott eszembe, h amikor az apjával beszélgetünk, akkor is van, h beleszól és akkor elvárja, h a mondat közepén abbahagyjuk, h rá figyeljünk. ez van a meseolvasásnál is.
Rákédezek erre az oviban, h ott is belekotyog-e!
Nemhogy nem baj, hanem nagyon is jó, hogy, belekérdez. Neki olvasod a mesét, nem magadnak! Tudom, hogy ott a tesó, hát ez van, viselje el, vagy szóljon ha zavarja.
Ha más beszélgetésekbe is beleszól, akkor rá lehet szólni.
Én is azon a véleményen vagyok ennyi idősen végig kellene hallgatnia a mesét. Másban tud figyelni?
Próbálj meg külön mesélni nekik, hátha úgy jobban figyelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!