Segítség! Írjatok! 5 éves kisfiam miért nem beszél?
Segítséget , tapasztalatot szeretnék kérni .kérem aki hasonló cipőben jár írjon nekem nagyon kétségbe vagyok esve.
Szeptemberben lessz 6 éves kisfiam és még mindig nem tud beszélni. Számtalan helyre vitten / logopédus , fejlesztő / de semmi.szinte magánhangzókkal beszél , mintha nem forgatná a nyelvét .Nem mozgatja.
Nem ilyen típusú kommenteket várok.
Hanem olyantól várok választ akik hasonló helyzetben vannak vagy voltak.
Nincs letapadva a nyelve?(vékony redő a nyelve alatt, nem tudja rendesen kinyújtani)
Semmilyen diagnózist nem kapott?
Ha kapott valamit amiatt nem beszél.
Ha nem, vidd neurológushoz, vagy kérd meg az ovit, hogy küldjék a tanulási képességeket vizsgáló bizottság elé. Bpn van beszédvizsgáló központ is, ha csak a beszéddel van gondja.
Háziorvos/védőnő/gégészet/hallásvizsgálat/ pszichopedagógus/gyógypedagógus/neurológus/pszichiáter ezt az utat kell bejárni, ha a gyerek nem beszél. Esetleg ezt lerövidítve bizottságot lehet felkeresni, ahol ezek a szakemberek egyszerre vizsgálják meg és kap a végén egy kódot a gyerek, hogy mi a gond, ezáltal bekerül a rendszerbe. Ha a gond elmúlik leveszik a kódot, ha nem, rajta fog maradni, de ezzel extra bánásmódban és fejlesztésben részesül.
Hallása, nyelvlenövés ki van vizsgálva?
Én egy anyukárol tudok, akinél a gyermeke orrmandulája miatt volt baj, de ő babakorában horkolt is, de addig nem foglalkoztak a kivizsgálásával az orvosok míg nem volt megkésett beszédfejlődésű.
Én szervi bajra gondolok első körben.babaként gügyögött?
Ha beszédértése van és csak a kifejező beszéd nem megy, először a szervi problémákat kell kiszűrni.
Másodkörben a szokincs hiánya szokott akadályozo lenni ami főleg meseolvasással, bábozással bővíthető, ill a gyermek megszólalásra motiválhato főleg kérdésekkel es hogy meghallgatjuk.
Ill még a kofnitiv gondolkodást, kreativitást, és főleg ritmusérzéket tanácsos fejleszteni
Mit mondanak a szakemberek?
Idegrendszeri fejletlenseg szokott meg lenni (ismeros gyereknel amiatt van)
Ha volt mar szakembernel miert nem toluk kerdezel ???
Szerinted mi tudjuk a valaszt ?
Ezer es egy oka lehet h miert nem beszel rendesen
Nyaggasd a szakorvosokat ! Az a dolguk h valaszoljanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!