Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogom van haza vinni?

Jogom van haza vinni?

Figyelt kérdés

3 hós kisfiammal 4.napja korházba vagyunk hugyuti fertőzés miatt. Napi 3x kapja a vénás antibiotikumot. Holnap lejár a vénás utána dzájon át kapja de még 2 napot benn tartanának megfigyelésen! Teszem hozzá tök láztalan 3 napja. Ha a holnapi eredmény rendben lenne az az lement a gyulladás hazavinném. A láázát otthon is tudom figyelni(ez miatt tartanának még megfigyelésen) plusz 10 percre lakunk.

Saját felelösségre van jogom hazavinni?

2017. márc. 4. 12:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Igen, ecoli!!!

Sikerült elcsípnem egy kívülálló orvost!!!!

Ha a crp ami most 125 hétföre megfeleződik azaz 60környékén lesz akkor egyértelműen hat a kezelés és elég szájon át folytatni. Hétfő reggel vér és vizelet minta ha rendbe, fogom a gyerekem és megyünk.

2017. márc. 4. 14:48
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

Remélem Ti jobban jártok, mint mi.

1 éven keresztül küzdöttünk az e-colival, nem kívánom senkinek!!!

2017. márc. 4. 14:54
 13/19 A kérdező kommentje:

Leírnád bővebben?

Sajnálom igy látatlanba is..

2017. márc. 4. 14:55
 14/19 anonim ***** válasza:
74%

3,5 hónapos korától 1 éven keresztül folyamatosan e-coli volt a vizeletében. Pár - lelete volt csak, azok amiket az antibiotikum kúra alatt vettek le. Pár nappal utána levett vizeletben már újra ott volt. Meg sem tudom számolni hány kúrát csináltunk végig ez idő alatt. Kapott vénásan, kapott szájon át, volt hogy a kettőt együtt, volt 5 napos, 7 napos, 10 napos és 14 napos kúra is. A gyereket totál kikészítette a sok gyógyszer, és én is teljesen a padlón voltam. Aztán elvittem másik orvoshoz, aki leállította a gyógyszereket. Tőzegáfonyát és probiotikumot kellett neki adni folyamatosan. Minden hónapban vizeletleoltás, uh és vérvétel. 1 év 3 hónaposan lett először - a lelete. Ezután is még 1/2 évig kapta a tőzegáfonyát és a probiotikumot, illetve ez idő alatt is minden hónapban vizeletleoltás, vérkép és uh. Ezután 3 éves koráig, a pelus elhagyásáig folyamatosan nefrológiai megfigyelés alatt állt. 1/2 évente kellet a kötelező vizsgálatokat megcsináltatni.

Szerencsére nem károsodott semmije, megúsztuk. De ezek után azt gondolom, hogy egy ilyen fertőzés egyáltalán nem játék, egy ilyen pici babánál meg végképp nem.

2017. márc. 4. 15:08
 15/19 anonim ***** válasza:
57%

A gyereknek is, neked is az a legjobb, ha hazaviszed. Más kérdés, hogy BÁRMI rosszul sül el, azt a te nyakadba fogják varrni.

Egyébként meg az ilyen e-colival ugyanaz a helyzet, mint a makacs vírusos fertőzésekkel. Ezekkel szemben csak az epe által megtámogatott immunrendszer képes hatékonyan fellépni. Csakhogy az ember 40 éve áttért az állati zsírokról a növényi olajokra. Azok nem ürítik le az epét, ha pedig az epe nem ürül, a máj nem termel másikat. Ha nem termel másikat, besűrűsödik, az epesav nem vesz részt az emésztésben, és a bélrendszer flórájának rendben tartásában. Elszaporodnak a káros mikroorganizmusok, és ezernyi mentális, hormonális, infekcionális problémát okoznak. (Ezúton is csókoltatom Ansel Keyst.)

2017. márc. 4. 15:27
 16/19 Én84 ***** válasza:
27%

Mi ősszel voltunk,1,5 évesen.

Éjjel vittük be,másnap azt mondták,hogy következő nap mehetünk.

Aztán következő,majd következő,majd megint következő nap.

Dúltam a méregtől,hogy hülyére vesznek.

Erre a dokinő a 10. beszélgetésünkre elmondta,hogy ez egy 5 napos antibiotikum kúra.

Az 5. napon meg ott álltam a kiságy mellett,kezemben a "elbocsátó szép üzenettel" és drága lelkem még 3 órát aludt.

Hogy lehettek 12en?Jesszus.

Mi egyedül voltunk egy 2 ágyas szobában,a nővérek is iszonyat rugalmasak voltak,apukákat is beengedtek.

Egyébként én is elvinném a helyedben.

Nem bírom felfogni,hogy lehet 6 beteg pici egy szobában.

2017. márc. 4. 17:08
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen nekunk is 5napos vénás antibiotikum!!!!! Ha lejár vinném..szájon át énis tudom adni :( :) nem emlékszel milyen crp értéke volt?
2017. márc. 4. 17:57
 18/19 anonim ***** válasza:
93%
én úgy tudom, ha a kórházból a szülő a saját felelősségére viszi haza a kiskorú gyermekét a kórház köteles értesíteni a gyámügyet, h nem áll-e fent veszélyeztetés! nekünk erre nyomatékosan felhívták a figyelmünket, hogyha nem akrunk hivatalos eljárást belőle inkább maradjunk, míg a doki nem mondja, h mehetünk! :(
2017. márc. 4. 19:48
 19/19 Én84 ***** válasza:
35%

Nem emlékszem sajnálom.

Egyébként én nem tudtam volna szájon át adni neki,tiszta harc volt vele szájon át beszedetni.

De a "kis pillangóját" mindig tartotta,hogy megitassák.

Úgy sétáltak ezek a picik a bumszli kötéseikkel a kezükkel,hogy csak na.

Szerintem itt a többség ezt túllihegi.

Egy ilyen helyről én is vinném az enyém,amint lehet.

2017. márc. 4. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!