Milyen esetben rendelkezik a törvény úgy, hogy a gyermeket az oviból délben haza kell vinni?
Én GYED-en vagyok itthon és emellett van egy tartósan beteg gyermekem,aki az elmúlt tanévben kb 2 hónapot járt összesen oviba.
Ha itthon van értelemszerűen egész napos ellátást igényel,mert azért nem mehet oviba,mert éppen beteg,ilyenkor orvostól-orvosig járunk,ilyenkor még a házimunka is nagyon háttérbe szorul és nem jut idő hivatalos ügyek intézésére ,más egyébre sem,egész nap aggódom érte,ápolom.
Azt a két hónapot is úgy járta végig az oviba,hogy 8-ra vittem délben hoztam,segítségem nincs ,a férjem egész nap dolgozik,viszont rám vár minden itthon.
REngetegszer a délben oviból elhozott gyerekkel mentem a kistesóval orvoshoz,vagy a két gyerekkel ha nekem kellett mennem orvoshoz,mert beteg voltam.
Csak néha egy-egy napra jó lett volna,ha maradhatott volna az oviban alvás utánig,rengeteget számított volna,de az óvónénik finoman célozgatva mindig a tudtomra adták,hogy eszembe ne jusson.
Már a GYET-en lévő anyákra sem vonatkozik az a tv. hogy csak a kötelező tanítás/nevelés ideje alatt lehetnek oviban/suliban a gyerekei. Azaz lehetnek napközisek az iskolában és ottalvósak az oviban.A GYED/GYES idejére nem vonatkozott régebben sem a korlátozás.
Ezek önkormányzati ovikra vonatkoznak. EGyházi, vagy más magánóvodák tehetnek kikötéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!