Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fogtündér kérdés - nem túlzás...

Fogtündér kérdés - nem túlzás ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Kisfiam mesélte, hogy egyik ovis társa méretes lego járművet kapott a fogtündértől. Most kezdett mozogni a foga, ez lesz az első, ami kiesik.

Eredetileg nem terveztem, hogy hozzánk is jöjjön a fogtündér (gyerekkoromban mifelénk nem volt szokás), de a kisfiam tényként kezeli, hogy ő is fog ajándékot kapni a fogáért, és már nagyon várja. Gondoltam, kap egy százast vagy valami apróságot max. 500 Ft értékben. A gondom az, hogy mivel magyarázzam meg neki, hogy a fogtündér egyik gyereknek többezer forintos játékot hoz, másiknak (neki) pedig csak valami apróságot?

A másik kérdésem az, hogy szerintetek jó lenne-e, hogy nem mindig ugyanazt teszek a párnája alá? Egyszer pénz, máskor kisautó - épp ami sikerül... Ti mit adtok, adtatok a kisfiatoknak?

2017. febr. 27. 12:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
De túlzás.. En nem is akartam fogtündérezni - eszembe se jutott volna magamtól, de a 4,5 évesem felvilágosított, hogy a fogtündér majd jön punktum. Azóta egyik kis barátjához jött is, úgyhogy még biztosabb a dologban. A kis barátja plüsst kapott, így én is azzal készültem. Még ezt is túlzásnak tartom, de had örüljön, nem venném el tőle ezt a várakozast, izgalmat, élményt sem, mint a Jézuskát sem. Öröm látni, hogy örül és kész.. Mondjuk a nagy legó készlet, hogy fért be a párna alá azt nem tudom.. és hasonló szituban nem tudom mit mondanék, hogy miért hozott akkora játékot. Mondjuk a nyuszi is van akinek csak csokit, van ahol játékot is hoz.
2017. febr. 27. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:
58%
En is ugy vagyok,mint a 11es,nem akartam,de ahogy meselte es várta,en sem akartam elvenni tole az oromot..egy ezrest hozott neki,es azt vehetett belole,amit akart,nem szoltunk bele..azt viszont megbeszeltuk,h csak az elso fof kiesese utan jon..a tobbinel nem.
2017. febr. 27. 20:09
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

Én azt mondtam, hogy a fogtündér csak Amerikában van. :) Túlzásnak tartom a rengeteg ajándékozást. Húsvétból is sokan karácsonyt csinálnak.

De igazából nem foglalkozok ezzel, mindenki úgy csinálja ahogy neki jó.

2017. febr. 27. 20:39
 14/15 anonim válasza:
Nálunk sem volt fogtündér és a gyerek nem hiányolta. 😉 Ha esetleg hallott is róla ovis csoporttársaktól (nem mondta) szerintem nem hitte el. (Mert okos, nem tömtik a fejét mindenféle jenki marhasággal) Karácsonyt tartunk, nincs zavarodott szöveg és süketelés Jézuskázással meg angyalkázással: ekkor ünnepeljük Jézus születését és ilyenkor az a szokás, hogy ajándékkal kedveskedünk egymásnak. 😉 És igen, többször kapott nagyobb értékű (értsd 100.000 Ft körüli) ajándékot. Finom vacsora, szépen díszített karácsonyfa, rokonlatogatás, éjféli mise.... Kb talán 7-8 éves koráig hitt a Mikulásban.Szeretjük a karácsonyt is. De visszatérve a fogtündérre egy marhaságnak tartom.
ápr. 1. 19:12
 15/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok, még egy gondolat a fogtündérrel kapcsolatban: azon túl, hogy egy bárgyú, mondvacsinált misztikumnak tartom, biztos, hogy nem meséltem volna olyat a fiamnak, hogy egy idegen nő éjjel amíg alszik körülötte ólálkodik és a tejfogáért cserébe valamit ad neki. Ez veszélyes! Gondolj bele, hogy mi indulhat el egy kisgyerek fejében.... Idegen körülöttem amíg én alszom???
ápr. 1. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!